Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Το «Ακροπόλ Παλάς» θα ξαναπαλιώσει πριν καν εγκαινιαστεί …

Γιατί όσο και αν προσπαθούν κάποιοι στο ΥΠΠΟΑ να λειτουργήσει, κάτι φταίει που από το 2016 διαρκώς καθυστερεί.



Πολύτιμος χρόνος χάθηκε και με το εκθετήριο-πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στο υπόγειο, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί κι ας ήταν κάποιοι όροφοι ημιτελείς.


Παρότι αυτό θα έδινε νέα ώθηση στην πολύπαθη γειτονιά του πρώτου μουσείου της χώρας, δεν προχώρησε. Οπως δεν άνοιξε το ιστορικό roof garden στον 6ο όροφο και το δώμα, το οποίο θα μπορούσε –έλεγαν όσοι υπουργοί πέρασαν τα τελευταία χρόνια–, να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις εργασίες που απαιτούνταν στο υπόλοιπο κτίριο. Ούτε διαγωνισμός έγινε για να το αναλάβει κάποιος. Πάει και αυτό το καλοκαίρι … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ, 11.07.2018 : 21:25).

Πότε θα κινηθούν διαδικασίες καταλογισμού διασπάθισης δημοσίου χρήματος από αποφάσεις «λειτουργών» της διοίκησης; Πότε θα εφαρμοστούν διαδικασίες απομάκρυνσης ανικάνων γραφειοκρατών και διαπλεκόμενων πολιτικών αριβιστών που περιφρονούν το αξίωμα, τους πολίτες, τη λογική και τους νόμους;

Λογικά η απάντηση είναι  ποτέ. Και θα είναι εξαιρετική η μέρα για την ελληνική δημόσια διοίκηση αν τα γεγονότα μας διαψεύσουν.

Προς το παρόν οι ανθέλληνες της διοίκησης, με προεξάρχοντες κάθε φορά τους πρωθυπουργούς, του υπουργούς και την πνευματική ηγεσία, θα μισθοδοτούνται και θα καταστρέφουν ότι πολύτιμο, σημαντικό και επωφελές για τη χώρα υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου