Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τουρκική «νάρκη» από πλαστικό στο Αιγαίο ή Ρύπανση στο Αιγαίο …

Τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών από τα μικρασιατικά παράλια απειλούν το Αιγαίο 

Από πού προέρχονται τα πλαστικά που καταλήγουν στο Αιγαίο; Νέα ευρωπαϊκή έκθεση καταδεικνύει τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στις ελληνικές και τις τουρκικές ακτές, όσον αφορά την «παραγωγή» και την κακή διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων. 



Οι πολίτες των παράκτιων της γειτονικής χώρας παράγουν σχεδόν διπλάσια ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων, διαφορά που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συγκριθούν οι επιδόσεις των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου με τις απέναντι τουρκικές επαρχίες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21.01.2023 • 21:21). 


Επί τέλους χάρις σε ευρωπαϊκή μελέτη, τίθεται επί τέλους επί τάπητος - ελπίζουμε – ένα μείζον θέμα που είναι ζωτικής σημασίας για τη σύγχρονη οικονομική ζωή της Ελλάδος, αλλά και της αξιοπιστίας της Ελλάδος ως χώρας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και αντανακλαστικά.
 
Εμείς με το φτωχό μυαλό μας είχαμε επισημάνει διάφορα θέματα που αφορούν την  οικολογική υγεία της θαυμάσιας θάλασσας που λέγεται Αιγαίο, με προαιώνιες αναφορές ως κοιτίδα πολιτισμού και μοναδικών ανθρωπίνων επιτευγμάτων.

 

Ιδού μερικές αναφορές …

 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Κινδυνεύει το Αιγαίο να γίνει Αδριατική;

 

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Το Αιγαίο πάλι στο προσκήνιο …

 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Άποψη … για τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας …

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες …

 

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Μήπως τα αντανακλαστικά μας είναι για τα πανηγύρια ...


Λέτε τώρα που επανήλθαν στο προσκήνιο το θέματα της ρύπανσης και της μόλυνσης των θαλασσίων οικοσυστημάτων να αποφασίσει το ελληνικό γκουβέρνο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα; Μπορεί το ΥΠΕΝ με επικεφαλής έναν άνθρωπο που κατ΄ εμάς τουλάχιστον μάλλον ως πολέμιος του Περιβάλλοντος ενεργεί, παρά ως ευαίσθητος και λογικός προστάτης και επιτελικός παράγων που κινητοποιεί επιστήμονες και πολίτες;

Και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τι λένε; Πως αντιμετωπίζουν το θέμα; Ασχολούνται ή περιμένουν και αυτοί «εντολάς από τας Αθήνας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου