Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Με αφορμή το άρθρο με τίτλο «Πολιτική του επιμέρους» …

Ο κ. Άρης Αλεξανδρής έγραψε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 14ης Ιανουάριου 2023 το άρθρο με τίτλο «Πολιτική του επιμέρους».

Απευθύνονται ευχαριστίες προς τον αρθρογράφο που φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα και θίγει μια πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει ούτε στρατηγικές, ούτε βούληση, ούτε συνέπεια, ούτε γνώσεις. Όλα στο πόδι και ότι πρέπει να γίνει, γίνεται στη «τούρλα του Σάββατου» και προς ίδιον συμφέρον.

Πάνε περίπατο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πρόταση Δάφνη, απλά μετατοπίζει τα προβλήματα του Κέντρου των Αθηνών και γελοιοποιεί τα εφήμερα λόγια περί επιτελικής κυβέρνησης. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού – βλέπετε Διπλή Ανάπλασή - θα κάνει πλούσιους πολλούς κυβερνητικούς αλλά δε θα αναπλάσει τον Ελαιώνα (εκτός ίσως από ένα πολύ μικρό τμήμα του, ενώ θα σπαταληθούν αναπτυξιακά χρήματα για άχρηστο έργο δώρο σε μεγαλοεπιχειρηματία και με ελπίδα κάποιου αριθμού ψήφων). Στο Τατόι έγινε ξαφνικά (εντός 4 ημερών…), επισκέψιμος χώρος τόσο μικρός, ώστε να μη μας λοιδορούν οι εστεμμένοι της Ευρώπης για την άθλια εμφανισιακά γη που ήταν το νεκροταφείο της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας, προκειμένου να δεχτεί (ενταφιάστηκε) τον τελευταίο πρώην Έλληνα βασιλέα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά (ενδεικτική επιλογή από ένα τεράστιο κατάλογο);

Απλά φέρνουν στην επιφάνεια μια πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει ούτε στρατηγικές, ούτε βούληση, ούτε συνέπεια, ούτε γνώσεις. Όλα στο πόδι και ότι πρέπει να γίνει, γίνεται στη «τούρλα του Σάββατου» και προς ίδιον συμφέρον.

Το ερώτημα είναι αν ποτέ η χώρα θα αξιωθεί να διαθέτει ηγέτες και ένα πολιτικό σύστημα που θα την οδηγήσει σε ενάρετο κύκλο αντάξιο του Λαού της και των νέων της, που είναι η μόνη ελπίδα να ανατάξουν τη χώρα και να τη κάνουν και πάλι υπόδειγμα και πρωτοπόρο σε ιδέες, καινοτομίες και παραγωγική ικανότητα αντάξια της Ιστορίας της.

ΥΓ: Κάντε μια επίσκεψη στα νοσοκομεία Αλεξάνδρα, Αρεταίειο και Αιγινήτειο που βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Πίων αγρός που καταβροχθίζει εκατομμύρια και η αθλιότης και η τριτοκοσμική εικόνα είναι σήμα κατατεθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου