Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Περίεργα πράγματα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών …

Στις αρχές Ιανουαρίου επισκέφτηκα το νοσοκομείο Λαϊκό για κάποιο θέμα μου.
 
Περιμένοντας άρχισα να παρατηρώ ως παλιός πανεπιστημιακός (παλιά μου συνήθεια) τους χώρους στο δεύτερο όροφο που βρίσκονται  πανεπιστημιακές κλινικές.
 
Μου έκαναν εντύπωση σε μια πόρτα οι πινακίδες γραφείου που γνώριζα από παλιά ότι ήταν γραφείο ακαδημαϊκών μελών της σχολής …
 

Εντύπωση επίσης προξενεί και η ποιότητα των πινακίδων που εμμέσως υποδεικνύει μακροχρόνια και επίσημη θέση στην κλινική και άρα στη Σχολή.
 
Εντοπίσαμε το θέμα των Ακαδημαϊκών υποτρόφων σε προηγούμενη ανάρτησή μας στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά https://simpleandclear.blogspot.com/2022/05/blog-post_28.html.  
 
Δε γνωρίζουμε πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση και σε ποια έκταση έχει εισχωρήσει στις ιατρικές σχολές όλης της χώρας.
 
Η λογική λέει ότι πρόκειται για μια ακόμα στρέβλωση της ακαδημαϊκής έννοιας και των σκοπών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ίσως ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί υπέρ της άποψης μας ότι οι εν Ελλάδι Ιατρικές Σχολές και δη αυτή των Αθηνών, είναι οι πρώτες ιδιωτικού τύπου (ας το περιγράψουμε έτσι μη και κινηθούν κάποιοι εναντίον μας) τριτοβάθμιες σχολές/τμήματα παρά, το περίφημο άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος.
 
Θα αναζητήσουμε πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, αλλά μάλλον ματαιοπονούμε …

ΥΓ: Μπορεί να εκληφθεί και αυτή η εξέλιξη ως επί πλέον ενίσχυση της άποψης ότι η Ιατρική Αθηνών είναι η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή εν Ελλάδι (όπως έχουμε ήδη επισημάνει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά), με το Σύνταγμα να παρακολουθεί νυσταγμένο και βαρύ …

Δεν υπάρχουν σχόλια: