Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Τέρμα η ορθοστασία στις ουρές, ζήτω οι ηλεκτρονικές ουρές και άλλα ανθυγιεινά …

Όλα αυτά είναι πλέον γνωστά και μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών που ακόμα και σήμερα είναι σκλάβοι της απαρχαιωμένης αλλά σθεναρά ανθιστάμενης δημόσιας διοίκησης, η οποία με επί κεφαλής την εκάστοτε (μέχρι σήμερα) κυβέρνηση αδιαφορεί για τη ταλαιπωρία, το χάσιμο χρόνου, την αναποτελεσματικότητα, τη χαμένη αξιοπρέπεια των πολιτών και πορεύεται αμέριμνη και ανεύθυνη στο παρόν και προς το μέλλον.

Και τι μπορεί και πρέπει να γίνει, θα ρωτήσετε;

Ένας τρόπος περιορισμού της ταλαιπωρίας των πολιτών είναι οι συναλλασσόμενοι με το δημόσιο να επικοινωνούν με τους αρμοδίους υπάλληλους ΚΑΙ μέσω βιντεοσυνεδρίας.

Αυτό προϋποθέτει ότι οι υπάλληλοι θα διαθέτουν καταχωρημένο στην υπηρεσία έξυπνο τηλέφωνο, ειδικών προδιαγραφών της υπηρεσίας (μόνον για εισερχόμενη λειτουργία, για να μη γίνεται κατάχρηση και να μη παίζουν παιχνίδια), ή ίσως δικό τους. Μέσω του τηλέφωνου αυτού θα γίνεται η επικοινωνία με το συναλλασσόμενο κοινό και κάθε επαφή θα καταγράφεται και θα διατηρείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τη καταγραφή θα μπορεί να διαγράφει ο συναλλασσόμενος μόλις τερματιστεί επιτυχώς το αντικείμενο ή/και μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυτόματα, αν ο πολίτης αδιαφορήσει. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν θα έχει το δικαίωμα διαγραφής της συνεδρίας. Πριν τη διαγραφή θα διατηρείται περίληψη του γεγονότος, για στατιστικούς λόγους και λόγους αξιολόγησης των λειτουργιών της υπηρεσίας.

Και φυσικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να διαθέτουν αποκλειστική δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτημένο σύντομο βιογραφικό σημείωμα και σε περίοπτη θέση περιγραφή του ρόλου τους στη υπηρεσία. Θέμα για το οποίο έχουμε κάνει προτάσεις εδώ και πολλά χρόνια (βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2020/12/blog-post_16.html και η πλέον πρόσφατη απόπειρα https://simpleandclear.blogspot.com/2022/08/2022.html . Δυστυχώς ακόμα και ο επιτυχημένος, κατά τις αξιολογήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, απαξιοί να υιοθετήσει ακόμα και να απαντήσει.

Λέτε να κινητοποιηθούν τώρα που βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται; Ή τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους απειλούν. Αμφιβάλλουμε, όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία.

Συνήθως ο κατήφορος δεν είναι αναστρέψιμος, τουλάχιστον εύκολα και γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου