Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Εκτός Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ο Νίκος Καλτσάς …

Η είδηση:
Διεκόπη η συνεργασία του Νίκου Καλτσά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η εξέλιξη αυτή προέκυψε για οικονομικούς λόγους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει άμεσα αντικαταστάτης του.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ήταν επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 17:27, 12.01.2023 • 16:53).


Δε γνωρίζουμε τον κ. Καλτσά ούτε το έργο του στο ΜΚΤ, ούτε και ενδιαφέρει στο παρόν σχόλιο ποιοι είναι οι λόγοι της διακοπής της συνεργασίας.

Εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε και το έχουμε κάνει και πολλές ακόμα φορές στο παρελθόν, είναι να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να προωθούν πολυθεσίτες και πρώην, με τη σέσουλα, λες και αυτή η χώρα δεν παράγει νέους ανθρώπους με ικανότητες, όνειρα, γνώσεις και ενθουσιασμό, απαραίτητα στοιχεία για να πάνε τη χώρα μπροστά.

Η κομματοκρατία, το σύστημα και τα δίκτυα επιρροής και απομύζησης της ικμάδας του έθνους είναι τόσο προφανή, με σχεδόν πρόστυχη και κακόβουλη επιμονή. Δεν υπάρχει όμως προοπτική να αλλάξει με οποιοδήποτε μέχρι σήμερα κυβέρνηση, η πολιτική αυτoύ του τύπου της διακυβέρνησης, ακόμα και με την αναμενόμενη νέα που θα προκύψει από τις προσέχεις εκλογές.

Θα αναφωνήσουμε για ακόμα μα φορά: Μακάριοι οι κατέχοντες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου