Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Kυβερνητικό πάρκο ΠΥΡΚΑΛ: Η πρόκληση και ο γρίφος …

Σε διαβούλευση κυκλοφοριακή μελέτη για το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ – Προώθηση των ΜΜΜ και του ποδηλάτου

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το σχέδιο δημιουργίας ενός «κυβερνητικού πάρκου» στην περιοχή του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, με τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. [INTIME NEWS]

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το 30%-40% των 14.000 εργαζομένων στο Δημόσιο που θα μετακινηθούν σε λίγα χρόνια στο κυβερνητικό πάρκο στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ. Ως απάντηση για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, η κυκλοφοριακή μελέτη προτείνει… να γίνει δύσκολη η ζωή των νεοεισερχόμενων οδηγών, με απαγόρευση της ελεύθερης στάθμευσης στην περιοχή, μείωση των βασικών οδών σε μια λωρίδα κυκλοφορίας κ.ά. ώστε να υποχρεωθούν να μετακινηθούν με τις συγκοινωνίες ή με ποδήλατο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10.01.2023 • 20:30).


Ενός κακού μύρια έπονται, … έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αλλά δεν είναι εδώ να δουν τα χάλια μας.

Το σχέδιο αυτό αναιρεί την πρώτη βαρυσήμαντη δημόσια δήλωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε τα ηνία του κράτους, τον Ιούλιο του 2019, περί επιτελικής κυβέρνησης.

Επιτελική κυβέρνηση σημαίνει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο και υπουργεία με έως (περίπου) 200 επιτελικά στελέχη που σχεδιάζουν το μέλλον, επεξεργάζονται πολιτικές και δίνουν κατευθύνσεις, σε μια αποκεντρωμένη δημόσια διοίκηση σύγχρονη, τεχνολογικά άριστα εξοπλισμένη και με στελέχη με γνώσεις, ικανότητες, ιδέες, πλήρως πληροφορημένη για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στις άλλες κοινωνίες, ενθουσιασμό για νέες προσέγγισες, εφαρμογή καλών πρακτικών, με υπάλληλους πρόθυμους για συνεργασίες και υψηλούς στόχους και αμειβόμενους κατάλληλα μετά από σοβαρή αξιολόγηση.

Ο επιτελικός νους πίσω από αυτή την εξαγγελία κ. Σκέρτσος, αυτούς τους δημοσίους υπάλληλους έχει κατά νουν που θα μετακομίσουν στον νέο Κέντρο; Και με αυτή τη λογική σχεδιάζονται οι υποδομές, τα νέα κτήρια και η μετατροπή των υπαρχόντων;

Αν ναι, τότε του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν όχι πρέπει όλοι, με πρώτο τον πρωθυπουργό να ξανασκεφτούν το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές.

Παλαιότερα είχαμε προτείνει ένα Επιτελικό Κέντρο (αρχικά στο Ελληνικό) που θα μπορούσε να κατασκευαστεί με πρωτοποριακό σχεδιασμό σε έκταση εντός του Κτήματος Τατοΐου. Άλλοι ίσως να προτείνουν τον Ελαιώνα.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση πρέπει να αρχίσει ίσως από τη Βουλή των Ελλήνων και να κληθούν να καταθέσουν απόψεις όλοι οι πολίτες.

Αυτό θα ήταν ένα επιτελικό σχέδιο και ένα μακρόπνοο σχήμα που θα αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην εξέλιξη της πόλεως των Αθηνων (βλέπετε Αττική).

Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε το κ. Σκέρτσο και τους άλλους επιτελικούς νόες (νοητικές δυνάμεις) της επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δε θα επιτευχθεί ποτέ …

ΥΓ: Προτείνουμε να διαβαστούν οι αναρτήσεις (υπάρχουν στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και άλλες σχετικές με το θέμα ανακτήσεις) …


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Να η ευκαιρία … για το Επιτελικό Κυβερνητικό Κέντρο …


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Το κέντρο της Αθήνας και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Αττικής …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου