Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελέας για τον Λούρο, αλλά για τον Ερασίνο ένοχη σιωπή …

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον ποταμό Λούρο παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Οι επίμαχες εργασίες στην κοίτη του ποταμού Λούρου.

Οι επίμαχες εργασίες για νέα κοίτη του ποταμού Ερασίνου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον ποταμό Λούρο παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που εμποδίζει την υποβάθμιση του θέματος από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία εξακολουθεί να αρνείται ότι συντελέστηκε περιβαλλοντική ζημιά. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης «επιτέθηκε» χθες στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και στον ΟΦΥΠΕΚΑ, που πιστοποίησαν με αυτοψίες τους την καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η παραγγελία εστάλη τη Δευτέρα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται και στα δύο ρεπορτάζ της «Κ» που ανέδειξαν το θέμα (29.11.22 και 28.12.22) και ζητάει να διερευνηθεί κατεπειγόντως το ενδεχόμενο παράβασης της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και γενικώς της τέλεσης αξιόποινων πράξεων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 13.01.2023 • 09:24).


Για την περίπτωση του αντιπλημμυρικού Ερασίνου, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών, ο υπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός κ. Κ. Καραγιάννης, έδειξαν την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά. Αλλά και ο κ. εισαγγελέας Περιβάλλοντος προς τον όποιον έγιναν καταγγελίες πολιτών στις αρχές του 2021, αγρόν ηγόραζε. 


Η περίπτωση του Λούρου, αναπτερώνει το ηθικό όσων αγωνίζονται υπέρ του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού και ελπίζεται ότι αυτή τη φορά, αν μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τον αντεισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του, λογικά θα δοθεί εντολή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις και στον  ποταμό Ερασίνου. 


Η ελπίς πεθαίνει τελευταία …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου