Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

SOS από τον αττικό αμπελώνα …

Με εξαφάνιση απειλείται ο αττικός αμπελώνας, ο ιστορικότερος της χώρας. Το 1985 τα αμπέλια στην Αττική απλώνονταν σε 138.000 στρέμματα, αλλά σήμερα έχουν μείνει λιγότερα από τα μισά (61.886 στρέμματα).

Ελάχιστοι νέοι αμπελουργοί δραστηριοποιούνται στην Αττική λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών του προϊόντος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ενωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων, Χρήστο Μάρκου. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Μαγική εικόνα ο αττικός αμπελώνας: η έκτασή του ολοένα και μειώνεται, αλλά παράγει διπλάσια ποσότητα κρασιού απ’ ό,τι οινοστάφυλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Παράλληλα προμηθεύει 193 οινοποιεία, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται εκτός της παραγωγικής ζώνης του νομού. Την ίδια στιγμή οι αμπελουργοί πληρώνονται 0,30 ευρώ το κιλό την πρώτη ύλη, ενώ το κρασί φθάνει στους καταναλωτές στα 10 ευρώ το λίτρο χύμα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21.12.2022 • 07:36).

Καλά τώρα το καταλάβαν τα θρυλικά ελληνικά ΜΜΕ και ίσως μόνον η μάλλον καλύτερη και κοινωνικότερη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ;

Έχουμε εδώ και καιρό αναζητήσει αιτιολόγηση από τους αρμοδίους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα Μεσόγεια

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Μπροστά στα μάτια τους αλλά αυτοί κοιτούν αλλού … και όχι στα Μεσόγεια ...

 

και την οποία κανείς αρμόδιος δε βλέπει και με την οποία δεν ασχολείται παρά το γεγονός ότι είναι εντεταλμένα όργανα για τη νομιμότητα.

Έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια πριν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μεσόγεια, αλλά οι αρμόδιοι επιμένουν να αγνοούν τη παραβατικότητα. Η παράβαση καθήκοντος προφανής και ατιμώρητη.

Η νέα μεγάλη καταστροφή στα Μεσόγεια …

 

αλλά ποιος ακούει.
 
Και εκείνες οι χρήσεις γης που κάθε τόσο ανακαλύπτονται στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας, αλλά ποτέ δεν βγαίνουν στο φως;  Ποιος και γιατί έχει κάνει τη Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, πεδίο αλλοτρίωσης και πλουτισμού δημοσίων υπάλληλων και μαφιόζων που κινούνται αποφασιστικά και πριν καν τα αρμόδια  όργανα αποφασίσουν να δράσουν, προφανώς ειδοποιώντας τους μάγκες να απομακρυνθούν και να κρυφτούν με σύμμαχο το λαβύρινθο των προκλητικών νόμων και τροπολογιών/ντροπολογιών που καθημερνά ξεπλένουν ανθρώπους, χρήμα και παρανομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: