Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Τους πληρώνουν για να φύγουν – Επίδομα μετακόμισης από το Τόκιο …

Χρηματικό κίνητρο 7.250 ευρώ ανά παιδί στους κατοίκους του Τόκιο

Oι πολιτικοί στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση. Φωτ. Shutterstock

Eνα εκατομμύριο γιεν (7.250 ευρώ) ανά παιδί προσφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση ως χρηματικό κίνητρο στις οικογένειες προκειμένου να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 04.01.2023 • 11:14).

Βλέπουμε ότι η επιμονή μας έχει οπαδούς. Ίσως βέβαια τα σχέδια του Τόκιο να προηγήθηκαν των δικών μου σκέψεων, αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό. Εμείς τώρα μάθαμε τις πρωτοβουλίες του Τόκιο. 


Τι λέμε εμείς: Ο πληθυσμός της Αττικής πρέπει να συρρικνωθεί για πολλούς λόγους! Δείτε τι λέγαμε το 2021 στο https://simpleandclear.blogspot.com/2021/12/blog-post_92.html . Και επιμένουμε. 


Κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα/βλέπετε Αττική δεν έχει δρομολογηθεί προς επίλυση. Κάποια σκόρπια έργα που έχουν σχεδιαστεί (;) εδώ και εικοσαετίες βγαίνουν από το χρονοντούλαπο, με παλαιότατες αναλύσεις, παλιές προδιαγραφές, παλιές τεχνολογίες και μόνον προς όφελος εργολάβων και ευκαιριακή αποβλάκωση των πολιτών. Τίποτε σύγχρονο και τίποτε που να δίνει στη χώρα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και ποιότητας ζωής. 


Πολιτικοί όλων των κομμάτων αφήστε τους σκυλοκαβγάδες σας, ενώ αλληλοϋποστηρίζεστε και απολαμβάνετε όλοι των ιδίων προνομίων, κοιτάξτε τους πολίτες στα μάτια, όχι τη τσέπη σας, τους φίλους σας και την ασυλία σας και ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματά τους. 


Τα προβλήματα στην Αττική θα λυθούν μόνον με τη μείωση του πληθυσμού της. Και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου