Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Άρθρο του Τζ. Ντ. Σακς στην «Κ»: Η ώρα για περισσότερη διεθνή συνεργασία …

Μπελέμ, Βραζιλία. Γράφω σήμερα από τη Βραζιλία εγκαινιάζοντας μια νέα στήλη για την «Καθημερινή». Στα κείμενά μου τους επόμενους μήνες θα εξετάζω τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια οικονομία και πώς αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα.

Η φωτό επιλογή της εφημερίδας. Φωτ. REUTERS/ Adriano Machado

Κυρίως, θα αναλύω το πώς θα πρέπει να εφαρμοστούν νέες μορφές παγκόσμιας συνεργασίας με την Ευρώπη, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνεχώς αυξανόμενες παγκόσμιες κρίσεις. Οι μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις περιλαμβάνουν τους σοβαρότατους κινδύνους μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, τις αυξανόμενες ανισότητες στις κοινωνίες παγκοσμίως και την επέλαση των νέων τεχνολογιών που απειλούν να διαταράξουν τον κόσμο αν δεν ρυθμιστούν σωστά … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17.01.2023 • 12:45).

Ελπίζουμε να διαβαστεί και να κατανοηθεί το άρθρο. Αξίζει η υπόδειξη του κ. Σακς ότι «Η Ελλάδα, φυσικά, θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην καθοδήγηση και διαχείριση αυτών των παγκόσμιων αλλαγών, ως πατρίδα της δυτικής δημοκρατίας και ως ζωτικής σημασίας δίαυλος που συνδέει την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία». Το θέμα δεν είναι αν η διατύπωση του κ. Σακς είναι υπερβολική ή όχι, αλλά αν το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα κατανοεί τα τεκταινόμενα και είναι σε θέση να αναλάβει το σοβαρό ρόλο που η χώρα θα μπορούσε και πρέπει να διαδραματίσει.

Ελπίζουμε η προτροπή του συγγραφέα για συνεργασία, να μας δώσει ευκαιρίες να κατανοήσουμε καλλίτερα τις διεθνείς εξελίξεις και να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό και σώφρων σχέδιο λειτουργίας της Ελλάδος στο διεθνές σύστημα. Αυτά ως προς εμάς. Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσομε για το πολιτικό σύστημα και τους ηγέτες μας. Αυτοί μάλλον θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πεπατημένη κατ το χαβά τους.

Βρήκαμε το συγκεκριμένο (πρώτο) άρθρο ενδιαφέρον και θα συμφωνήσουμε με τον συγγραφέα για την ανάγκη συνεννοήσεως και συνεργασίας μεταξύ των χωρών του Πλανήτη. Και αν δε το κάνουν οι ηγεσίες, πρέπει να το επιβάλλουν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου