Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


29 Απριλίου 2024

Οι αδιάβαστοι νόμοι …

Κλαίμε μήνες μετά την ψήφιση των νόμων και στην περίπτωση του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, δώδεκα χρόνια αργότερα! Ο νόμος 4067 ψηφίστηκε το 2012 και τώρα γίνεται χαμός με τα ύψη των πολυκατοικιών.

Αυτό κατ’ αρχήν έχει να κάνει με το πώς φτιάχνονται οι νόμοι, οι οποίοι –σύμφωνα με τον Μπίσμαρκ– «είναι σαν τα λουκάνικα· δεν θες να ξέρεις τι έχουν μέσα». Είναι προϊόντα της επιφοίτησης των υπουργών (και του επιτελείου των μετακλητών τους) και παρουσιάζονται ως οι «πλάκες του Μωυσή» μαζί με τα συνήθη λογύδρια: «βάζουμε τέλος σε χρόνιες παθογένειες…» ή «μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ούτε ο Ιουστινιανός δεν κατάφερε να κάνει…» κ.λπ. Συζητούνται –τρόπος του λέγειν– στο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που δίνει μια καλή αφορμή στον πρωθυπουργό να επαναλάβει ότι «μπαίνει τέλος…» κ.λπ. Επί Γεωργίου Παπανδρέου, του νεότερου, είχε καθιερωθεί και η δεύτερη ανάγνωση, μια χρήσιμη πρακτική που έσβησε μαζί με τη σύντομη πρωθυπουργία του … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28.04.2024 • 20:54).


Οι επισημάνσεις του αρθρογράφου είναι σωστές και καίριες. Έχουν όμως επισημανθεί επανειλημμένως. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία στη Βουλή.

Εμείς επιμένουμε στο χαρακτηρισμό μας: Η «Δικτατορία της Δημοκρατίας©».

Για τις τροπολογίες έχουμε γράψει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά ...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η κυβέρνηση βέβαια κυκλοφορεί με ωτοασπίδες και σκούρα γυαλιά, όχι για να μην αναγνωρίζεται (και αυτό ίσως θα συμβεί σε λίγο) αλλά για να αποφεύγει να βλέπει και να ακούει τους πολίτες. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση μπορείτε να διαβασετε και την πρόταση μας του 2007 για «ένα νόμο ανά τομέα».

Μάλλον ματαιοπονούμε. Η ρότα της κυβερνήσεως είναι δεδομένη και στα χέρια αυτόματου πιλότου. Ότι οι πολίτες και άλλοι φορείς προτείνουν, είναι λογικό ή προκαλεί το ενδιαφέρον (πχ, πρόταση Στέφανου Μάνου για τις ευρωεκλογές) απορρίπτεται ασυζητητί και δεν έχει σχέση με τη κυβέρνηση. Αυτή θα μας πάει όπου θέλει και όπως θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου