Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δούκας για Βοτανικό: Σύντομα μπαίνουν οι μπουλντόζες – Το 2026 έτοιμα και τα δύο γήπεδα του Παναθηναϊκού …

Ερωτηθείς για το «ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος του», ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισήμανε: «Ο χρόνος. Οτι είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο έργο, με επιμέρους έργα που απαιτούνται. Ο χρόνος είναι σπριντ σε μαραθώνιο»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός από κοινού σχετικά με το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.

Στο πάνελ μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές και το μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Βρανόπουλος. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και εκπρόσωποι από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Φωτ.: Intime

Οπως προέκυψε, τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό όσο και το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα είναι έτοιμα το 2026. Τονίστηκε δε πως αυτό το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση και των δύο γηπέδων είναι δεσμευτικό, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν τα χρήματα. Η ευχάριστη είδηση για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλη από το γεγονός πως υπάρχει ήδη άδεια προέγκρισης για κατεδαφίσεις, καθώς και τα έξτρα οικονομικά κονδύλια και, ως εκ τούτου, μέσα σε λίγες ημέρες, αναμένεται να μπουν οι μπουλντόζες στον Βοτανικό για να προχωρήσουν σε αυτές τις κατεδαφίσεις. Η κανονική άδεια αναμένεται να ληφθεί το καλοκαίρι. Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε πως για τον χώρο του Ερασιτέχνη είναι όλα τακτοποιημένα αναφορικά στις απαλλοτριώσεις και πως έχουν γίνει ήδη εκσκαφές και πρόδρομες εργασίες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.04.2024 • 14:42).


Με πού μεγάλη λύπη μας βλέπουμε το δήμαρχο κ. Χ. Δούκα να συμπεριφέρεται ευθέως και με απρόσμενη ενεργητικότητα και ικμάδα ως φίλαθλος της ιδιωτικής εταιρείας Παναθηναϊκός και όχι ως δήμαρχος Αθηναίων.

Θα το ξαναπούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτο έργο, δώρο σε ιδιώτη και κάποιους που επωφελούνται από τη μη λειτουργία δημοκρατικών και διαφανών πρακτικών διακυβέρνησης. Το φωνάζουμε χρόνια τώρα και δυστυχώς ο νέος δήμαρχος υπερθεματίζει. Είναι πολύ πιθανό ο κ. δήμαρχος να βρεθεί μπλεγμένος, κάτι που φαίνεται ότι δεν τον απασχολεί προς το παρόν. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα του βεληνεκούς δημάρχου της ιστορικής και μοναδικής στον Πλανήτη, πόλεως των Αθηνών.

Προφανώς τα σημάδια είναι ήδη επιτακτικά παρόντα, όπως η προφανής και αναγκαία αναθεώρηση των προϋπολογισμών των έργων λόγω πληθωρισμού, αυξήσεως των τιμών των υλικών, του κόστους εργασίας και άλλων οικονομικών παραγόντων. Δε θα μιλήσουμε τώρα για προσφυγές και εκδήλωση αντιθέσεων από πολίτες και φορείς και ανταγωνιστές ίσως των εταιρειών «ρίαλ εστεϊτ» που ήδη έχουν επενδύσει στη Διπλή Ανάπλαση και ετοιμάζονται για το μεγάλο γα φαγοπότι.

ΥΓ: Γνωρίζει κανείς Αθηναίος ή από το πολιτικό σύστημα το κυριούλη που ονομάζεται Παναγιώτης Μαλακατές; Είναι ο Δούρειος Ίππος, που χάρις σε αυτόν γίνεται (προς το παρόν) δυνατή η Διπλή Ανάπλαση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου