Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Καταπέλτης το ΣτΕ για το μπόνους στα ύψη κτιρίων …

Η «Κ» παρουσιάζει το κείμενο της απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής του Δήμου Αλίμου - Θέτει σειρά ζητημάτων σχετικά με τις οικοδομικές άδειες.


Στον Αλιμο, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων είναι τα 17 μέτρα, ενώ με βάση τον συντελεστή της περιοχής μπορούν να φτάσουν στα 820 τ.μ. Η προσφυγή του δήμου αφορά άδεια που αξιοποιούσε τα μπόνους του ΝΟΚ, οδηγώντας στην κατασκευή 8ώροφης οικοδομής με ύψος 25,9 μ. και 969 τ.μ. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Στην πλήρη αποδόμηση όλων των επιχειρημάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος υπέρ των μπόνους του οικοδομικού κανονισμού προχωράει μια νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οπως καταλήγει, είναι όχι μόνο αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στην κοινοτική νομοθεσία να λαμβάνονται μέτρα που οδηγούν σε άκρατη ενίσχυση της δόμησης χωρίς προηγούμενη μελέτη ή εκτίμηση των επιπτώσεων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10.04.2024 • 10:00).


Απόφαση κόλαφος για την επιτελική κυβέρνηση που έχει ως μόνο στόχο τον ανέξοδο και χωρίς εργασία πλουτισμό πολιτών εις βάρος όλων των άλλων, της προσωπικότητας των πόλεων, της υφισταμένης νομοθεσίας, των δομών του κράτους (ανεφάρμοστες αποφάσεις του ΣτΕ), της δεοντολογίας, της λογικής.

Εργαλείο οι κατά καιρούς και συνήθως νυχτερινές τροπολογίες στην απαράδεκτή (από πολλές απόψεις και τη συστηματική αντισυνταγματική λειτουργία της, με τις παράλογες τροπολογίες που απαγορεύονται από το Σύνταγμα, αλλά χρησιμοποιούνται συστηματικά από όλο το πολιτικό σύστημα) Βουλή των Ελλήνων.

Και πάλι θα δούμε το ίδιο έργο. Θα βρεθεί τρόπος από την επιτελική κυβέρνηση, οι αποφάσεις του ΣτΕ να μην εφαρμοστούν. Θα εισαχθούν νέες τροπολογίες για να παρακάμψουν και να μην εφαρμόσει το κράτος τις αποφάσεις του ΣτΕ, κατά την προσφιλή του μέθοδο και όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Έτσι έχουμε καταλήξει σε αυτό που χαρακτηρίσαμε ως «πόλεις ντου ιτ γιορσέλφ»- βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2010/04/blog-post_03.html, https://simpleandclear.blogspot.com/2022/06/blog-post_23.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html και άλλες σχετικές αναρτήσεις.

Εν κατακλείδι αυτή είναι η συμπεριφορά μιας κυβέρνησης που έχει εξασφαλισμένη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν ακούει του πολίτες, μέγα και αποκλειστικό έργο της είναι η άγρα ψήφων και η επικράτησή της στις επόμενες εκλογές, και γαία πυρί μειχθείτω. Και με άλλα λόγια η «Δικτατορία της Δημοκρατίας©».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου