Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει πότε θα κινηθεί, πότε θα ενεργήσει και πότε θα αποφασίσει …

Ως πολίτης είμαι παρόν στις εξελίξεις της Ελλάδος εδώ και 65 τουλάχιστον χρόνια και ποτέ δεν είδα, δεν άκουσα και δε κατάλαβα, η κατά Νόμον ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να θέτει χρονικά όρια στις κινήσεις και στις διεργασίες απονομής της Δικαιοσύνης που δικαιούνται οι πολίτες.
 
Αποφασίζεται η απονομή της Δικαιοσύνης και οι κκ. δικαστές, ανακριτές, δικαστήρια και όλοι οι εμπλεκόμενοι, κινούνται με όλη την άνεση που τους παρέχουν οι υφιστάμενοι Νόμοι, να επιλέγουν σε ποιο χρόνο εκείνοι αποφασίζουν ότι είναι ο κατάλληλος. Συνήθως οι χρόνοι αυτοί είναι εξαιρετικά αργοί, τόσο αργοί που κανένας δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Έτσι συχνά οι πολίτες και η κοινή γνώμη ξεχνούν τα θέματα, επέρχεται λογικά λήθη και πολλές φορές οι αποφάσεις δεν έχουν καμιά σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο επιβάλλονται.
 
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και συντείνει στη διαμόρφωση απόψεων στη κοινωνική γνώμη ότι δικαιοσύνη δεν απονέμεται (το θέτουμε ευγενικά, αν και οι αντιδράσεις ποικίλουν και συνήθως είναι εξαιρετικά αρνητικές για το σύστημα και τους μηχανισμούς της
 
Είναι καιρός κατά την άποψή μας να υπάρχει μηχανισμός ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία των υποθέσεων και να τίθενται χρονικά όρια έκδοσης των αποφάσεων.
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο είναι ρηξικέλευθο και θα αντιμετωπίσει πολλές και λογικά αρνητικές αντιδράσεις. Αλλά πρέπει να επιχειρηθεί. Εναλλακτικά θα πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα πληροφόρησης της κοινωνίας για τα χρονικά όρια απονομής της δικαιοσύνης, που η κοινωνία θα δεχτεί ως εύλογα, ειλικρινή και αποδεκτά. Και όταν διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις να επέρχονται οι αναγκαίες διορθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου