Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Γιατρός ή εκπαιδευτικός σε νησί: «Κάποιοι θα μείνουν χωρίς στέγη μετά το Πάσχα» …

Το πρόβλημα της εύρεσης σπιτιών σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Οι ενέργειες που φαίνεται να οδηγούν σε βελτίωση της κατάστασης

«Το περσινό καλοκαίρι, περίπου 25 γιατροί δήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων, όμως είτε δεν βρέθηκε κατάλυμα για να μείνουν, είτε η τιμή όσων ήταν διαθέσιμα ήταν απλησίαστη. Φέτος, που o αριθμός των τουριστών αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, η ανάγκη να αντέξει το σύστημα είναι ακόμα πιο επιτακτική».

Ο Χρήστος Ροϊλός, διοικητής της 2ης ΥΠΕ – Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου-, δεν κρύβει την αγωνία του για το αν θα καλυφθούν οι 171 θέσεις τις οποίες μόλις προκήρυξε η 2η ΥΠΕ- οι 116 είναι θέσεις γιατρών και οι 55 λοιπό προσωπικό, 39 εκ των οποίων νοσηλευτές.

Παρά το γεγονός πως τα προβλήματα στη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων – εκπαιδευτικοί, γιατροί, διασώστες ΕΚΑΒ κ.τ.λ- που προσέρχονται στα νησιά για να εργαστούν, παραμένουν μεγάλα και προβληματίζουν την Πολιτεία, σύμφωνα με τον κ. Ροϊλό αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, τον τελευταίο έναν χρόνο μια σειρά από ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28.03.2024 • 14:54).

Έχουμε ασχοληθεί με το θέμα παλιότερα και ασφαλώς πριν οι αρμόδιοι σκεφτούν ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα ακανθώδη προβλήματα που αφορούν την παροχή σοβαρών υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους πολίτες και τα εκατομμύρια των επισκεπτών εν Ελλάδι.


Το 2011 διατυπώσαμε την άποψη …

 

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινό ΕΣΥ …


Φυσικά και δε λάβαμε καμιά ΄απάντηση από τους αρμοδίους στους οποίους απευθυνθήκαμε.

Αργότερα παρουσιάσαμε μια άλλη πρόταση ….

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σκέψεις και προτάσεις … για το οξύτατο πρόβλημα που ανέκυψε με τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων …


Σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ασχολήθηκε εμμέσως με το θέμα (βλέπετε «Το σχέδιο Νίκου Δένδια για τη στέγαση στρατιωτικών, εκπαιδευτικών και γιατρών – Τι προβλέπει, ποιο είναι το κόστος», αλλά λύση δεν προβλέπεται να δοθεί πριν 3, 4 ή 5 χρόνια, αν όλα πάνε καλά.


Η δική μας πρόταση

 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σκέψεις και προτάσεις … για το οξύτατο πρόβλημα που ανέκυψε με τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων …

 

Είναι πρωτοφανές να μη θέλει ή να μην μπορεί μια επιτελική κυβέρνηση να βρει λύσεις. Και ας έχουν επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα άλλες χώρες και πριν πολλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου