Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Βοτανικός: Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα η διπλή ανάπλαση …

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την καθυστέρηση του έργου, εν μέσω εντάσεων στο δημοτικό συμβούλιο

Η εικόνα δείχνει γκρίζα. Λέτε να είναι προμήνυμα;

Σε αναγγελία της αναπόφευκτης καθυστέρησης του έργου της διπλής ανάπλασης και του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα προχώρησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ο δήμαρχος δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών, ούτε φυσικά και την ημερομηνία ολοκλήρωσής τους, ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι το έργο που παραδόθηκε στη νέα δημοτική αρχή ήταν σε κατάσταση ωριμότητας. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είχε τεθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και πριν από ένα μήνα, οπότε και ανακοινώθηκε η ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού πλέον των 230 εκατομμυρίων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28.03.2024 • 07:42).
 
Αναρωτιόμαστε αν αυτά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, είναι εις γνώσιν του κ. πρωθυπουργού και των επιτελείων του. Το πηγάδι άνοιξε και ο πάτος του φαίνεται να πηγαίνει όλο και βαθύτερα. Ζητούν περισσότερα χρήματα και θα ζητούν συνεχώς περισσότερα χρήματα και παραμένει αμφίβολο αν είναι σε θέση ο δήμος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του τέως δήμαρχου κ. Μπακογιάννη. Η λογική λέει ότι σε λίγο και αυτός θα αναχωρήσει για άλλους προορισμούς και άλλες περιπέτειες. Δυστυχώς όταν έβαζαν τις υπογραφές τους οι «εντεταλμένοι αρμόδιοι», κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την αποτυχία επανεκλογής του κ. Μπακογιάννη ως δημάρχου.
 
Η δική μας άποψη – την έχουμε εκθέσει αναλυτικά στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά – είναι να ματαιωθεί το έργο. Είναι δώρο σε ιδιώτη μεγαλοκαναλάρχη και εφοπλιστή και δεν έχει καμιά σχέση με ανάπλαση του Ελαιώνα. Γίνεται για να πλουτίσουν περισσότερο πολλοί επώνυμοι και κυβερνητικοί.
 
ΥΓ: Σχετικό είναι και το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα με τίτλο
Μπακογιάννης για Δούκα και γήπεδο Παναθηναϊκού: Ας κάνει τον σταυρό του. Μάλλον θα δούμε πολλά ακόμα επεισόδια …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου