Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Γραφειοκρατία και στα μέτρα πυροπροστασίας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων …

Παράταση έως τον Μάιο για εφαρμογή των μέτρων από τους ιδιοκτήτες


Μέτρα που ξεκινούν από τον εύλογο καθαρισμό των αυλών και την κοπή κλαδιών και φθάνουν σε επίπεδο ανακαίνισης για τη βελτίωση της πυροπροστασίας ενός κτιρίου περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός για ακίνητα μέσα ή δίπλα σε δασικές εκτάσεις που τίθεται φέτος σε εφαρμογή. Και όλα αυτά όχι αυτοβούλως, αλλά με την πρόσληψη ειδικού –απροσδιόριστης ειδικότητας– που θα συμπληρώσει ένα έντυπο αξιολόγησης της επικινδυνότητας, θα συντάξει τεχνική έκθεση και θα πιστοποιήσει στον δήμο την εφαρμογή της. Η υπενθύμιση των σχετικών υποχρεώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε μόλις 15 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, γεγονός που οδήγησε σε διαμαρτυρίες και τελικά σε παράταση έως τον Μάιο.

Ο κανονισμός πυροπροστασίας, που εγκρίθηκε πριν από περίπου ένα έτος (ΦΕΚ 3475Β/23) αφορά κτίρια που βρίσκονται μέσα ή σε ακτίνα 300 μέτρων από δάση, δασικές, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και μέσα σε πάρκα ή άλση. Στόχος του κανονισμού είναι να επιβραδύνει τον ρυθμό και την ένταη μιας δασικής πυρκαγιάς και προφανώς να προστατεύσει ζωές και περιουσίες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11.04.2024 • 16:07).


Νέο χαράτσι, αλά ΕΝΦΙΑ, όχι για τα αυθαίρετα μέσα σε δάση και τις κατά ΣΥΡΙΖΑ οικιστικές πυκνώσεις, αλλά σε περιοχές που το κράτος δε γνωρίζει, δεν έχει οριοθετήσει, οι δήμοι κάνουν τη πάπια, η ΚΕΔΕ διαμαρτύρεται, δε ξέρουμε τι κάνει η ΠΟΜΙΔΑ και πως είδε το πράγμα το θρυλικό ΤΕΕ, αν δεν είναι δική του ιδέα για να κάνουν και πάλι μεροκάματα τα μέλη του και πολλοί άλλοι από δίπλα.

Αυτό δεν είναι κράτος. Είναι Προκρούστης με ιδέες ανεφάρμοστες, εναντίον των νομιμοφρόνων πολιτών και εναντίον της λογικής.

Επειδή υπάρχει ο νόμος, η μόνη περίπτωση διαμαρτυρίας των σοβαρών πολιτών θα είναι το φούμο στις εκλογές του Ιουνίου.

Να πάρουν πίσω το Νόμο, να οριοθετήσουν οι δήμοι τις ευάλωτες περιοχές, να απαιτηθεί από τους πολίτες να υιοθετήσουν τις συστάσεις, και οι αρμόδιοι να υλοποιήσουν ένα  αποτελεσματικό μηχανισμό και ικανό να απομακρύνει τη καύσιμη ύλη όχι τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλά από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάρτιο εκάστου έτους.

Αλλά αυτά θέλουν σοβαρή κυβέρνηση και όχι επιτελική, με υποψήφιο ευρωβουλευτή ένα – μεταξύ άλλων ακατάλληλων - με μεγάλα αυτιά.

ΥΓ: Ενδιάφεραν είναι και το άρθρο της εφημερίδας Συντακτών με τίτλο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου