Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΤΕΕ: Παρέμβαση Στασινού υπέρ των κινήτρων ύψους – δόμησης …

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τα κίνητρα αύξησης ύψους – δόμησης που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις απόψεις κάποιων δημάρχων και τη συζήτηση που εξελίσσεται τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στην κοινωνία, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα.

Καταπέλτης το ΣτΕ για το μπόνους στα ύψη κτιρίων

Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινός επισήμανε τα εξής:

«Τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για μείωση της κάλυψης στα νέα κτίρια, την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο, απολύτως απαραίτητα για να συμβάλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της χώρας και αναγκαία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών σε ανθεκτικές πόλεις. Κάθε συζήτηση για περιορισμό ή κατάργησή τους υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας και βλάπτει τις ζωές των πολιτών και το περιβάλλον. Είναι μάλιστα εξόχως αντιεπιστημονικό και βαθιά συντηρητικό να υποστηρίζεται ότι δήθεν υποβαθμίζεται η ζωή των πολιτών ή το αστικό περιβάλλον από τυχόν αύξηση του ύψους των κτιρίων. … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11.04.2024 • 14:07).


Μήπως κ. Στασινέ το ΤΕΕ είναι και λίγο υπεύθυνο για το τέρας των Αθηνών και των πολλών μικρών τεράτων κατ΄ εικόνα; Τι έχετε να πείτε για τις πόλεις "ντου ιτ γιορσέλφ";

Αυτά που λέτε είναι ίσως σωστά για νέες πόλεις ή επεκτάσεις των σχεδίων πολεοδόμησης εφόσον παράλληλα προβλέπονται όλες οι υποδομές και εξασφαλίζονται όλες οι σύγχρονες προϋποθέσεις δημιουργίας και εύρυθμης λειτουργίας για ανθρώπους, οικισμών.

Ασφαλώς τα παραδείγματα της νέας Σμύρνης και του Παλιού Φαλήρου μονοπωλούν τα όνειρά σας για σύγχρονες γειτονιές και περιοχές στο άθλιο οικιστικό συγκρότημα της Ελλάδος που λέγεται «Αθήνα» και αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα και οδηγό των απλήστων πολιτών και ηγεσιών όλων πλέον των πόλεων ακόμα και χωριών της Ελλάδος. Δεν ξεχνούμε βέβαια ότι είστε και ένθερμος θιασώτης της εκτός σχεδίου δόμησης και όλων των ρυθμίσεων που αυξάνουν τα εισοδήματα των μηχανικών μελών σας ακόμα και χωρίς να είναι απαραίτητες ή/και να οδηγούν σε καλλίτερα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι καταφέρατε να κάνετε το ΤΕΕ εκτελεστικό μέλος κυβερνήσεων, όχι για τη πορεία της χώρας προς ένα ενάρετο κύκλο, αλλά υπέρ των συντεχνιακών συμφερόντων της τάξης σας και των μελών της. Ο ρόλος του ΤΕΕ πρέπει ν αναθεωρηθεί και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες εξελίξεις, με οδηγό τις σύγχρονες αντιλήψεις και τις καλές πρακτικές στις προηγμένες χώρες τη ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου