Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις αποθρασύνουν την ηγεσία της Τουρκίας …

Επίθεση στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν εξαπέλυσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλόυ.


Ο Τσαβούσογλου απαντώντας στις δηλώσεις Μακρόν πως η Ευρώπη δεν πρέπει να ενδώσει στις πιέσεις της Τουρκίας για το μεταναστευτικό, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση παρομοιάζοντας τον Γάλλο πρόεδρο με… κόκορα που «λαλεί ενώ τα πόδια του είναι καλυμμένα με λάσπη». (Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A, 2 Οκτωβρίου 2019).

Οι Τούρκοι και αν φορέσαν γραβάτες παραμένουν όπως τους μάθαμε στο σχολείο. Αγνώμονες, εριστικοί, μπρούτοι, ανάλγητοι, εναντίον όλων των άλλων και με τη λογική ότι όποιος διαφωνεί μαζί τους ή είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα τους πρέπει να περάσει από διωγμούς, εξισλαμισμό, μαχαίρι και τσεκούρι.

Η Τουρκία έγινε πολυπληθής συν τω χρόνω, μεγάλη οικονομία χάρις στις επενδύσεις των Γερμανών κυρίως αλλά και Γάλλων, Ιταλών Ολλανδών, Αυστριακών και άλλων, υποστηρίχτηκε με πείσμα από τις ΗΠΑ λόγω της στρατηγικής της θέσεως (πιστεύοντας ότι θα είναι ανάχωμα για την κάθοδο των Ρώσων), οργανώθηκε από Γερμανούς κυρίως στρατιωτικά και απηλλάγη από τους εν δυνάμει επικίνδυνους λαούς, Εβραίους, Αρμενίους, Κούρδους και κυρίως τους Έλληνες. Και όλα αυτά με τις ευλογίες Γαλλίας, Ιταλίας, Αγγλίας.

Έτσι έμαθα εγώ την Ιστορία και αυτή είναι η διαμορφωμένη άποψή μου. Τους αντιπαθώ, τους ζηλεύω για τα σύγχρονα επιτεύγματά τους, τους θεωρώ πάντα επικίνδυνους και επιβουλείς της ανεξαρτησίας της Ελλάδος, της ευμάρειάς της, της ελευθερίας που απολαμβάνουν οι κάτοικοί της και των πνευματικών επιτευγμάτων της. Και όταν βλέπω τους συμμάχους μας είναι ανεκτικοί, να προασπίζονται μόνον τα οικονομικά τους συμφέροντα και να σιωπούν για τις καθημερινές προκλητικές τουρκικές κινήσεις και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου, γίνομαι έξαλλος.

Αλλά πρέπει να συμβιώσουμε με το τζαναμπέτη γείτονα. Και πρέπει να έχουμε δύναμη αποτροπής, ευφυία, διεθνείς καλές σχέσεις με τους ισχυρούς, ευελιξία και συμφωνίες που μπορούν να αποβούν χρήσιμες και αποτρεπτικές. Η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα και μάλιστα στα ευάλωτα σημεία, της είναι μια καλή στρατηγική.

Έχουμε πει και στο παρελθόν. Καλή Τουρκία είναι η μικρή ή τουλάχιστον μικρότερη Τουρκία. Ας προσπαθήσουμε να πείσουμε και τους μεγάλους και ισχυρούς ότι έχουμε δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου