Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Δεν απαντούν, παρανομούν, δεν εκσυγχρονίζονται…

Φυσικά μιλάμε για τις δημόσιες υπηρεσίες, Αλλά τα ίδια συμβαίνουν και στις περίφημες Ανεξάρτητες Αρχές, στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρείες που φλομώνουν τους πελότες με υποσχέσεις και «προσφορές» και κοινωνικό έργο στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», αλλά δεν να ανταποκρίνονται σε θέματα καλών υπηρεσιών, δεν ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα, προβλήματα ή και διαμαρτυρίες πολίτων και πελατών και τέλος πάντων κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μεγιστοποιήσουν τα εισοδήματά τους ακόμα και με αθέμιτες πρακτικές. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες βέβαια αδιαφορούν και αμέσως ή εμμέσως υποστηρίζουν τις εταιρείες στις κακές αυτές πρακτικές.

Και οι ταλαίπωροι πελάτες/πολίτες απλά βράζουν στο ζουμί τους και δε βρίσκουν ποτέ το δίκιο τους.

Η άποψή μας ότι οι έλεγχοι σε θέματα φορολογίας που έχουμε παρουσιάσει εδώ και πολλά χρόνια πρέπει να γένονται από υπολογιστές και σε δεύτερο επίπεδο από εξειδικευμένους ελεγκτές, πρέπει να επεκταθεί ή να λειτουργήσει και στη περίπτωση των σχέσεων του πολίτη με τις αρχές και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Και στο θέμα αυτό η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η λύση. Η μοναδική λύση.

Φως όμως στον ελληνικό ορίζοντα δε φαίνεται.

Προς το παρόν η Ελλάς ασχολείται με επετείους, φανφαρονικούς λόγους, αυτοεπαίνους και στο τέλος φραπεδάκι στις καφετερίες.

Και ενώ οι Τούρκοι καιροφυλακτούν και εξοπλίζονται σαν αστακοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου