Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Μόρια, καθημερινές αφίξεις, προκλητικές δηλώσεις, αλλοίωση χαρακτηριστικών, αδυναμία επίλυσης …

Αφού αυτά και άλλα πολλά δύσκολα, δυσεπίλυτα, καταστροφικά και επικίνδυνα συμβαίνουν χρόνια τώρα στη Μόρια της Λέσβου και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πρόσφατα και σε άλλα παραλιακά σημεία της χώρας, ας αποφασίσουν οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν να μεταφερθούν όλοι οι λαθρομετανάστες ή τουρίστες χωρίς χαρτιά και νόμιμες διαδικασίες, που εισβάλλουν όποτε γουστάρουν στην Ελλάδα, ας πούμε στη Γυάρο ή σε άλλο ερημονήσι, όπου θα γίνουν άμεσα υποδομές με τη βοήθεια της ΕΕ, θα ελέγχονται όλοι, θα ελέγχονται οι αιτήσεις ασύλου και θα έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Δεν θα επιτραπεί σε ΜΚΟ να έχουν παρουσία και να «προσφέρουν» έργο, το προσωπικό θα πηγαινοέρχεται και θα υπάρχει κατόπιν αυστηρής επιλογής, αυτοεπιτήρηση και ασφάλεια απο τους ίδιους. Δεν θα υπάρχουν επικοινωνίες με τον έξω κόσμο παρά μόνον επιλεγμένη πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό ελεγμένων πηγών πληροφόρησης.

Εκεί θα μπορούν να λειτουργούν σχολεία για τα παιδιά, θα υπάρχει άπλετος παιδότοπος, θα αναπτυχθούν προγράμματα εκμάθησης τεχνών, οι «εισβολείς» θα συμβάλλουν έναντι αμοιβής σε εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής εγκαταστάσεων (αν υπάρχουν τέτοιες), ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και προστασίας του.

Έτσι θα καταλάβουν και οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες ότι τα ψέματα τέλειωσαν και όποιος θέλει να έρθει στον παράδεισο που λέγεται Ελλάς, το πιθανότερο είναι – εκτός των περιπτώσεων πραγματικών προσφύγων – να μείνουν εκεί για πάντα ή να επιστρέψουν στη χώρα που γεννήθηκαν.

Ελπίζουμε να μελετηθεί άμεσα η πρότασή μας και να κληθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να εκφράσουν γνώμη και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου