Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τουριστικές επενδύσεις στις πόλεις της Ελλάδος …

Οι επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα στη πόλη των Αθηνών και σε τουριστικούς δημοφιλείς προορισμούς είναι πολλές, μάλλον καλές και φαίνεται  να υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό των προηγουμένων δεκαετιών και των γνωστών μικρομεσαίων επενδυτών (με αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια) των ρουμς το λετ (rooms to let).

Αν κοιτάξει κανείς τις προσφορές ξενοδοχείων για καλής ποιότητος καταλύματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδος μάλλον θα απογοητευθεί. Δε βρίσκονται εύκολα έως καθόλου συγκροτήματα με ικανοποιητικές σύγχρονες υπηρεσίες, ποιότητα ανάλογη των τιμών και εκπαιδευμένο προσωπικό κατάλληλο για προώθηση του προϊόντος και καθοδήγηση των φιλοξενουμένων προς δραστηριότητες ενδιαφέροντος. Πρώτα από όλα οι τομές είναι πολύ υψηλές, ενώ όλα είναι αποσπασματικά και ότι καλό γίνεται οφείλεται σε προσωπικό ενδιαφέρον υπαλλήλων, ενώ η διαχείριση και η διοίκηση των μονάδων είναι συνήθως απούσα και θα τη χαρακτήριζε κανείς εκ του αποτελέσματος μέτρια έως ακατάλληλη.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνουν σοβαρές επενδύσεις σε ξενοδοχεία οργανωμένα με πλήρεις υπηρεσίες 3 και 4 αστέρων, σύγχρονες και ευχάριστες. Οι επιλογές αυτές θα πρέπει να συνδυάζονται με αναβάθμιση των πόλεων και των υπηρεσιών που προσφέρονται τοπικώς, σε θέματα εύκολης μετακίνησης (και για ΑΜΕΑ), γαστρονομίας, ποιοτικών δραστηριοτήτων, ανάδειξης της τοπικής ιστορικής και σύγχρονης κουλτούρας, διευρυμένης αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Φαίνεται ότι όλοι οι παράγοντες έχουν παραιτηθεί από προσπάθειες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων και υπηρεσιών και υποθέτουν ότι όλα μπορούν να λειτουργούν όπως πέρυσι και προπέρυσι  και όπως γίνονταν πάντα στο παρελθόν. Φαίνεται να μην έχουν επίγνωση τι αναζητούν οι επισκέπτες, οι επιχειρηματίες, οι εμπορευόμενοι, οι τουρίστες και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ράθυμοι και βαριεστημένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου