Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Για το νέο δήμαρχο Αθηναίων και την οδό Μιχαλακοπούλου …

Χρόνια και χρόνια – ίσως και είκοσι – το τμήμα της οδού Μιχαλακοπούλου στην περιοχή Γουδή είναι ένας υπαίθριος εκθεσιακός χώρος μοτοσυκλετών.

Κανένας δήμαρχος δε θέλησε να απαλλάξει την περιοχή από τις παρανομίες των εταιρειών που πωλούν δίκυκλα και με το έτσι θέλω καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης  τώρα, αλλά  παλαιότερα μια λωρίδα κυκλοφορίας για να εκθέτουν μηχανές που τις βγάζουν κάθε πρωί από τα καταστήματα και τις αποσύρουν εντός το βραδάκι ή τέλος πάντων την ώρα που κλείνουν. Σαν τα πρόβατα που τα βγάζουν για βοσκή κάποιες ώρες της ημέρας στα χωράφια.

Για να εξασφαλίζουν δε τις θέσεις για την πρωινή έκθεση, αφήνουν τις νυχτερινές ώρες σαράβαλα από παλιές μηχανές ή ότι άλλο έχουν πρόχειρο μη τυχόν και καταλάβει τις νόμιμες θέσεις στάθμευσης κάποιος ταλαίπωρος που αναζητεί χώρο στάθμευσης. Ο δρόμος μετατρέπεται έτσι σε έργο τέχνης. Ο δήμος χάνει έσοδα, αλλά αδιαφορεί.

Το ερώτημα είναι αν ο νέος δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ξέρει τι συμβαίνει εκεί και αν θα αποφασίσει να σταματήσει την άθλια εικόνα και την καραμπινάτη παρανομία. Η Αστυνομια / Τροχαία τα έχει βρει με τους μαγαζάτορες και κάνει τα στραβά μάτια, η Δημοτική Αστυνομία (με γραφεία λίγο ποιο πάνω) δεν έχει αντιληφθεί τίποτε μέχρι τώρα, ενώ ο κέρβερος φορέας (ίσως ΥΠΕΝ), που εποπτεύει τον οδό Μιχαλακοπούλου κάνει χάζι με τους παρανόμους και τους φουκαράδες πολίτες που υφίστανται τη διαπλοκή και τα νάζια τους.

Αμφιβάλλουμε όμως. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου