Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιβάλλουν νέες στρατηγικές …


Αυτή την εποχή συντελούνται κοσμογονικές μεταβολές στις αυτοκινητοβιομηχανίες εν όψει της επικράτησης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Το διαπιστώνει κανείς εύκολα αν παρακολουθεί και καταλαβαίνει τις αναφορές που γένονται στα σοβαρά ΜΜΕ και στις δηλώσεις παραγόντων των ενδιαφερομένων κυρίως κυβερνήσεων.

Η Ελλάδα θα βρεθεί χωρίς να το καταλάβει – από ότι φαίνεται – στη κατάσταση ίσως και ανάγκη - να αγοράσει ένα νέο τεράστιο στόλο αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας εις αντικατάσταση των αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσεως.

Είναι προετοιμασμένη ή προετοιμάζεται για τη νέα αυτή εποχή; Ή απλά θα δίνει και το υστέρημά της δηλαδή οι πολίτες θα εργάζονται μια ζωή για να αποκτήσουν τα νέα οχήματα που θα μένουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας αραγμένα ανά τας οδούς και τα ρήμας, αναμένοντας το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο της εξόδου;

Θα με ρωτήσετε τι πρέπει να γίνει και αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Σωστά.

Μια προσέγγιση είναι να κατασκευάζονται τα οχήματα αυτά στην Ελλάδα, ώστε μέρος των χρημάτων αγοράς να παραμένουν στη χώρα και ΄ίσως να εξασφαλιστούν και συνθήκες για εξαγωγές σε άλλες χώρες.

Η άλλη λύση είναι ο περιορισμός της αγοράς νέων αυτοκινήτων στη λογική που προτείναμε το Δεκεμβρίο 2016 - βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2016/12/blog-post_5.html.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα μελετήσουν τις προτάσεις και παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς εξελίξεις θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια ορθολογική στρατηγική για την αντιμετώπιση των επερχόμενων εξελίξεων και την συνεπακόλουθη οικονομική αιμορραγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου