Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ευάγγελος Αποστολάκης στην «Κ»: Ενισχύει την Ελλάδα η συμφωνία με τις ΗΠΑ …

Η νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (MDCA) ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και η αύξηση του αμερικανικού στρατιωτικού αποτυπώματος θα συμβάλουν στο αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, επισημαίνει στην «Κ» ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Επειδή οι Αμερικανοί θέλουν να κρατήσουν κοντά τους την Τουρκία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, οι πιέσεις είναι χαλαρές. Από την άλλη πλευρά η Ε.Ε. για άλλους λόγους, που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν επιθυμεί να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την Τουρκία
Εκτιμά ότι η ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση ελληνικών στρατιωτικών υποδομών. Η αναδιοργάνωση του στρατεύματος, η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 και των φρεγατών ΜΕΚΟ αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες, τονίζει μεταξύ άλλων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 06.10.2019 : 19:41),

Ο κ. πρώην υπουργός τα λέει απλά και κατανοητά.

Λέει βέβαια και κάποια πράγματα (πληροφορίες) που οι κοινοί θνητοί όπως εμείς, δε μπορούμε να τα γνωρίζουμε. Και είναι μάλλον θετικά και θα λέγαμε ανακουφιστικά.

Λέει όμως και κάποια άλλα πράγματα που δεν έπρεπε να συμβαίνουν. Ποτέ .Δεν γνωρίζουμε τι κάνει και πως λειτουργεί ο κ. Αποστολάκης αλλά ίσως έχει τις δικές του ιδέες και παρατηρήσεις, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι ίσως απλά διαβάζει το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δεν έχουμε δει καμιά κίνηση από τη νέα κυβέρνηση που να δηλώνει ότι έχει πρόθεση να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Και αμφιβάλλουμε αν το κατεστημένο θα της επιτρέψει με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει, να εκσυγχρονίσει και να δημιουργήσει ένα στράτευμα τύπου Ισραήλ. Οι ηγεσίες που παρήλασαν από την εθνική σκηνή δημιούργησαν την απαράδεκτη περιγραφόμενη κατάσταση για το στράτευμα. Κατάσταση που δεν έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί για προφανείς λόγους και η οποία δυστυχώς συντηρείται ευλαβικά από όλο το πολιτικό σύστημα, ανεξαρτήτως κομμάτων, πρωθυπουργών, υπουργών και αφανών κέντρων εξουσίας.

Το μόνο που απομένει για τους νομοταγείς πολίτες είναι να έχουν θετικό αντίκτυπο και αποτέλεσμα τα καπρίτσια και μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογκάν, η αμηχανία και η αδυναμία των Ευρωπαίων εταίρων μας, τα ήξεις αφίξεις των συμμάχων μας Αμερικανών των ΗΠΑ, ο καλός Θεός της Ελλάδος, η μεγαλόθυμη Παναγία. Και κυρίως ο πατριωτισμός των Ελλήνων που είναι καλά κρυμμένος στα στήθη και τις ψυχές των Ελλήνων, από το φόβο των αριστερών διεθνιστών καφενόβιων. Που διαμορφώνουν δυστυχώς την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα και με το νόμο, αλλά έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνους καθοριστικούς παράγοντες της πολιτικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου