Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Απώλεια πολλών δισ. από πλαστά τιμολόγια …

Η ΑΑΔΕ εντόπισε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται το καθεστώς των αθεώρητων φορολογικών στοιχείων 


Διατάξεις που επέτρεψαν να «φουντώσει» η φοροδιαφυγή με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και 6,5 χρόνια, με συνέπεια το Δημόσιο να έχει χάσει ήδη έσοδα ύψους πολλών δισ. ευρώ. Πρόκειται για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, με τις οποίες από την 1η-1-2013 δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να εκδίδουν τιμολόγια από απλά μπλοκ χωρίς καμία διασφάλιση της γνησιότητας και χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό των εκδιδόμενων στοιχείων … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:07:02, Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 07:02).

.
Παρατηρήσεις αφελούς φορολογουμένου:
  1. Πως και επί 6.5 χρόνια δεν πήρε χαμπάρι κανένας αρμόδιος. Προφανώς έχουν ευθύνες και πρέπει να διωχθούν για την απώλεια δισεκατομμυρίων όπως λέει το άρθρο. Και πρώτοι από όλους οι υπουργοί που ξέχασαν να εκδώσουν ή να θέσουν σε εφαρμογή διάταξη του άρθρου 20 του ν. 3842/2010
  2. Με ευθύνη ποίων δεν τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική διασταύρωση επί τόσα χρόνια;
  3. Τι έγινε με την υποχρέωση όσων αποδέχονται εκδοθέντα τιμολόγια και τα καταχωρίζουν στα βιβλία τους να αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην ίδια βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ και της μετέπειτα ΑΑΔΕ στοιχεία που να πιστοποιούν ότι έχουν αποδεχτεί τα τιμολόγια αυτά; Διάταξη η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή στα τέλη Απριλίου 2010, δηλαδή πριν από 9,5 χρόνια, δεν έχει μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί
  4. κα, κα. …
Βέβαια τα πλαστά τιμολόγια έχουν τζίρο δισεκατομμυρίων και όχι αξία φραντζόλας. Έτσι το φοβερό ελληνικό σύστημα δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα ευτελή δισεκατομμύρια, όπως έκανε και έτριξε τα δόντια του και εφάρμοσε πιστά τους Νόμους για τα τερλίκια της γιαγιάς από τη Ξάνθη.

Και όταν κινηθεί το θαυμάσιο ελληνικό δημόσιο οι μάγκες θα έχουν εξασφαλίσει τα κλεμμένα, θα έχουν απολαύσει για 6-10 χρόνια τα προϊόντα του εγκλήματος, θα έχουν πληρώσει τους καλλίτερους δικηγόρους και θα έχουν εξασφαλίσει άπλετη δημοσιότητα σε όλα τα ΜΜΕ. Μιλάμε για μια θαυμάσια ΄ζωή, ενώ αν παρ΄ ελπίδα καταδικαστούν θα απολαμβάνουν όσα και οι Αλβανοί κακοποιοί στον Κορυδαλλό ή αλλού και θα βγουν με τις προβλέψεις των Νόμων ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνον) σε λίγα χρόνια για να απολαύσουν την πλούσια και σίγουρη ελευθερία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου