Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ορος Αιγάλεω, «προσοχή εύφλεκτο» …

«Καμπανάκι» από ΠΕΣΥΔΑΠ για παράνομες χωματερές που φυτρώνουν καθημερινά
Σε συνεχείς «επιχειρήσεις» για τον εντοπισμό και την άμεση, κατά το δυνατόν, απομάκρυνση απορριμμάτων και ογκωδών αποβλήτων από το βουνό προχωρούν σχεδόν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Πράγματα και υλικά για πέταμα από ανακαινίσεις σπιτιών, σακούλες με μπάζα, λεκάνες τουαλέτας, απόβλητα από παραγωγικές διαδικασίες, καναπέδες που πάλιωσαν, χαλασμένες τηλεοράσεις, ό,τι βάλει ο νους σας «φυτρώνει» στο όρος Αιγάλεω, απειλώντας το λιγοστό πράσινο και τα δέντρα που έχουν απομείνει. Πλάι στους δρόμους και στα ξέφωτα του δάσους κάποιοι ασυνείδητοι διαμορφώνουν μικρές ή μεγαλύτερες χωματερές στο βουνό, που αποτελούν εκτός από πηγές ρύπανσης και επικίνδυνες εστίες για να εκδηλωθεί φωτιά.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση διαπιστώνουν σχεδόν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) «που αναγκάζονται να πραγματοποιούν συνεχώς “επιχειρήσεις” για τον εντοπισμό και την άμεση, κατά το δυνατόν, απομάκρυνση απορριμμάτων και ογκωδών αποβλήτων από το βουνό», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου. «Με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές παρούσες, γνωστοί – άγνωστοι συνεχίζουν να σπέρνουν με “προσανάμματα” το μοναδικό κομμάτι της φύσης που έχει απομείνει στη δυτική Αθήνα», συμπληρώνουν (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , 11.08.2023 • 07:25).


Κάποτε πρέπει να τεθεί το θέμα της αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας και να σταματήσουν να πέφτουν όλα στη θάλασσα. Προφανώς η αξιοποίηση θα στοιχίσει ουκ ολίγα χρήματα, αλλά κανένα μεγαλόπνοο και περιβαλλοντικά ευγενές έργο δε γίνεται χωρίς χρήματα.

Μέρος των ΕΛ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πρασινίσει το όρος Αιγάλεω.

Μάλλον το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και ίσως υπάρχουν ΚΑΙ σχετικές μελέτες, αλλά τις έφαγε ο χρόνος και το χρονοντούλαπο. Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν νέες, λαμβάνοντάς υπόψη επιστημονικές εξελίξεις και νέες τεχνολογίες. Λέτε να φιλοτιμηθούν κάποιοι αρμόδιοι και να ασχοληθούν με το θέμα.

Πάντως στο θέμα της αξιοποίησης των ΕΛ είμαστε πάτοι και κανείς δε θέλει να αναλάβει ευθύνες και να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει. Οι αδελφοί Κύπριοι έχουν επιτύχει πολλά στον τομέα και λογικά θα πρέπει να τους προσκαλέσουμε να μας δώσουν τα φώτα τους.

ΥΓ: Σχετικό είναι και το πρόσφατο άρθρο «Στον πόλεμο για το νερό στην Ευρώπη, οι σούπερ πλούσιοι παίζουν με τους δικούς τους κανόνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου