Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Κινήματα κατά της ξαπλώστρας σε όλη την Ελλάδα, αλλά πρέπει να πάνε και παράμεσα …

Διαμαρτυρίες ξενοδόχων στη γνωστή παραλία της Ηλείας για τη δυνατή μουσική μέχρι πρωίας – Τι λέει στην «Κ» ο δήμαρχος

Η παραλία της Κουρούτας. Ο δήμαρχος Ηλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, αναγνωρίζει ότι υπάρχει όχληση, εκτιμά όμως πως είναι περιορισμένη: «Είναι η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στα καταλύματα και στα καταστήματα που παίζουν μουσική».

Μπορεί η παραλία της Κουρούτας στην Ηλεία να ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην επικαιρότητα εξαιτίας των λευκών πλαστικών πολυθρόνων –μέσα από το δίλημμα… design ή κιτς–, ωστόσο, τα ζητήματα στην περιοχή είναι μάλλον βαθύτερα. Ο σύλλογος των ξενοδόχων της περιοχής διαμαρτύρεται ότι τα μπιτς μπαρ προκαλούν ανεξέλεγκτη ηχορρύπανση, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Ηλιδας δείχνει ανοχή ή ενθαρρύνει την κατάσταση. Εν τω μεταξύ, τα κινήματα για την επαναφορά της νομιμότητας στις παραλίες πληθαίνουν, όπως και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας …(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09.08.2023 • 23:22).


Επί τέλους. Φαίνεται οι πολίτες να ξυπνούν από το μακάριο ύπνο τους και αφού έχουν αφήσει ασύδοτούς δημόσια διοίκηση, επιχειρηματίες, δημοτικές αρχές, εισαγγελείς και κάθε αρμόδιο να κάνει ότι του καπνίσει και προφανέστατα να μην τηρεί και να εφαρμόζουν του Νόμους, πάντοτε με τις ευλογίες των κυβερνήσεων (ναι, ναι αυτές που συχνότατα ηγούνται των παρανομιών, μέσω Βουλής και νυχτερινής νομοθέτησης…) και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών για δημόσιους χώρους, σεβασμό στου Νόμους, πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και αυστηρής τήρησή των Νόμων και άλλα δικαιώματα που καταπατώνται από επιόρκους, χωρίς συνέπιες.

Βέβαια τα πράγματα παραμένουν επιφανειακά, υπάρχει ο κίνδυνους ξεφουσκώματος των αντιδράσεων, ιδίως μόλις πιάσει φθινόπωρο και οι χιλιάδες των επισκεπτών και επιστρέψουν οίκαδε και μέινουνστις παραλίες μόνον οι «ντόπιοι» ματυτοί που ηγούνται ά ανέχονται με μεγάλη προσδοκία τις παρανομίες, γιατί έτσι πλουτίζουν και νομίζουν ότι η πραγματικότητα θα είναι πάντα καλή μαζί τους και δε θα έρθουν χαλεπές ημέρες και θα δε θα σταματήσουν οι καραβιές των επισκεπτών Ελλήνων και ξένων και η σχεδόν βίαιη όπως εξελίσσεται αναδιανομή εισοδήματος.

Τότε τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους, αλλά θα υπάρξει πολύς πόνος, ανέχεια, αγανάκτηση, ξεσπάσματα και λογικά στο τέλος, αναρχία.

Προτείνουμε προς ώρας το αποκαλούμενο κίνημα της πετσέτας και των διαμαρτυριών για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, τις παράνομες «επιπαράλιες κατασκευές» – το νέο είδος αυθαίρετων που εγείρει ίσως και νόμιμα δικαιώματα επί του δημοσίου χώρου, όπως ίσως λογικά θα αποφανθεί το περίφημο 5ο Τμήμα του Αρείου Πάγου - να πάει και λίγο παραμέσα, μερικά ή δεκάδες μέτρα και να απαιτήσουν έλεγχο και στις εντός εγκαταστάσεις.

Τι είναι αυτό, θα μου πείτε; Αμέσως. Τα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν άμεσα και με αποτελεσματικότητα είναι απλά και κατανοητά τοις πάσι:
  • · Σε ποια κατάσταση είναι η κουζίνα και οι χώροι παρασκευής βρωσίμων;
  • · Σε ποια κατάσταση είναι ο εξοπλισμός τους;
  • · Σε ποια κατάσταση είναι η διατήρηση τροφίμων και αν τηρούνται οι ημερομηνίες λήξεως;
  • · Σε ποια κατάσταση είναι οι εργασιακές σχέσεις το προσωπικού;
  • · Σε ποια κατάσταση είναι τα πιστοποιητικά υγιεινής των εργαζομένων;
  • · Σε ποια κατάσταση είναι οι χώροι υγιεινής; Υπάρχουν τα χρειώδη, είναι καθαροί και απολυμαίνονται όσο συχνά επιβάλλεται; Κάθε πότε καθαρίζονται, υπάρχει αναρτημένη πινακίδα ελέγχου, κα., κα.
  • · Σε ποια κατάσταση δηλαδή ποιας ηλικίας είναι «τα φρέσκα Ψάρια» και πως συντηρούνται; Υπάρχουν τα τιμολόγια αγοράς; Εφαρμόζεται το HACCP (Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου);
  • · Είναι επώνυμοι όλοι οι προμηθευτές;
  • · Τηρούνται γενικώς όλοι οι όροι της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και προδιαγραφών των εγκαταστάσεων;
Φανταζόμαστε ότι οι έλεγχοι θα αποκαλύψουν πολλά και δυσάρεστα.

Τα κοινωνικά κινήματα δεν πρέπει να περιορίζονται σε κραυγαλέες περιπτώσεις, αλλά να διεκδικούν όλο το φάσμα των απαιτήσεων των πολιτών και των δικαιωμάτων που τους δίδουν οι Νόμοι.

Αναμένουμε αντιδράσεις από αρμοδίους και κινήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: