Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Meteo: Επτά πυρκαγιές έκαψαν 470.000 στρέμματα – Αναλυτικοί χάρτες …

Ο συνδυασμός πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρών ατμοσφαιρικών συνθηκών στο πρόσφατο κύμα καύσωνα, αποδείχθηκε ευνοϊκός για το ξέσπασμα μεγάλων δασικών πυρκαγιών, που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με έκθεση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου, εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα επτά μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαρά, Κάρυστο, Νέα Αγχίαλο και Ρόδο, που κατέκαψαν έκταση που προσεγγίζει τα 470.000 στρέμματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την αρχή του 2023 έχουν καεί συνολικά περίπου 550.000 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές. Στον χάρτη του meteo.gr παρουσιάζoνται οι επτά αυτές μεγάλες δασικές πυρκαγιές και οι εκτάσεις που καταστράφηκαν σε κάθε περίπτωση.


Οι εκτάσεις που έχουν καεί από την αρχή του έτους, ξεπερνούν κατά 30% τον μέσο όρο των εκτάσεων που καίγονται ετησίως στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για Δασικές Πυρκαγιές για την περίοδο 2006 – 2022 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01.08.2023 • 15:49).

Επειδή το κράτος είναι ανύπαρκτο και η Πυροσβεστική ασχολείται κατά κύριο λόγο με τις προαγωγές και τα πόστα για το κάθε εντολοδόχο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποφάσισε να πληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες για τα χάλια μας. Θα θέλαμε πάντως το ΕΑΑ να δημοσιεύει και συντεταγμένες των εκτάσεων που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, για ευνόητους λόγους.

Φαίνεται ότι διάβασαν την πρόσφατη ανάρτησή https://simpleandclear.blogspot.com/2021/08/blog-post_4.html και είπαν ότι μάλλον καλά τα λένε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Φυσικά μιλάμε για μισές δουλείες ως συνήθως, γιατί δε δημοσιεύονται στοιχεία που αφορούν τη κινητοποίηση των μηχανισμών κατάσβεσης, τη συνδρομή ξένων χωρών, τους εθελοντές και τους άμεσα εμπλεκόμενους που αποτελούν αυτούς που μάχονται πρωτίστως την Ελληνική βλακεία, την ανικανότητα, τον ωχαδερφισμό, την έλλειψη γνώσεων και τις παρωχημένες πολιτικές προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και εκτάσεων. Δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία και περιγραφή των τεχνικών μέσων που διατίθενται.

Ας θεωρήσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη αναγκαία απόπειρα πληροφόρησης των παραζαλισμένων Ελλήνων πολιτών, μια και το πολιτικό σύστημα ασχολείται μόνον με τις κομματικές επιλογές για τις επόμενες εκλογές, ενώ η Πυροσβεστικά αναμένει άνωθεν εντολάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: