Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πολιτική καθίζηση … βλέποντας τι συμβαίνει γύρω μας

 Η κυβέρνηση μοιάζει να τα έχει χαμένα.
 
Προκρίνει τις διακοπές για τους κάθιδρους και ταλαιπωρημένους από τις εκλογές υπουργούς της, ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα που θα έπρεπε να έχουν βρει λύσεις σε επίπεδο ΓΓ το πολύ ή γενικών δ/ντων ή Περιφέρειας, ή δήμων, τρέχει πίσω από απρόσμενα γεγονότα και πάντα τα κάνει θάλασσα, ενώ οι πολίτες αναμένουν  το στιβαρό χέρι του πρωθυπουργού μας – τη μοναδική και αδιαμφισβήτητη πηγή εξουσίας της σύγχρονης Δημοκρατίας στην Ελλάδα – να αδράξει τις ευκαιρίες και να πείσει τους πολίτες ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλλίτερο. Kαι ο καθείς σε θέση ευθύνης, ασχολείται με τις υποχρεώσεις του και παρουσιάζει πρόγραμμαta με ιδέες, οράματα, καινοτομίες, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευθύνη.
 
Όνειρα θερινής νυκτός θα μου πείτε. Και δε θα μπορώ να κάνω αλλιώς παρά να συμφωνήσω μαζί σας. Ο χειμώνας μάλλον θα είναι ψυχρός, κακός και ανάποδος. Και δε φαίνεται κανένας υπουργός να διαφοροποιείται και να δίνει τουλάχιστον την εντύπωση στους πολίτες ότι ακούει, μελετά, σχεδιάζει, δοκιμάζει, επιχειρεί, αντιπαρατίθεται ή συνομιλεί με τους υπολοίπους και πείθει ότι είναι αποφασισμένος να κάνει το καθήκον του και να καινοτομήσει.
 
Μάλλον ο πρωθυπουργός μας, διάλεξε 64 δημοσίους υπάλληλους ως υπουργούς και προσδοκά ότι θα συμπεριφερθούν ως ευρωπαίοι πολιτικοί και ηγέτες που θα ανατρέψουν πολλές από τις γνωστές παθογένειες και θα βάλουν τη χώρα, τους θεσμούς και τους πολίτες στην προοπτική ενός ενάρετου κύκλου.
 
Και τι βλέπουμε; Ραστώνη, αδιαφορία, παιδαριώδεις κινήσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια: