Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ιδανικές συνθήκες για πυρκαγιές δασών … (θυμηθείτε την 21η Αυγούστου 2023 και τις επόμενες ημέρες).

Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για θυελλώδεις ανέμους, ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, περιβάλλον ιδανικό για πυρκαγιές δασών.

Έτσι επιστρατεύονται όλοι οι καλοί και επίμονοι εμπρηστές και έβαλαν ή θα βάλλουν φωτιές όπου δύνανται και όπου είναι εφικτό πρόσφορο και ακίνδυνο για αυτούς.

Οι μετεωρολόγοι βέβαια δεν είπαν και για τα σκουπίδια της σκουπιδοβριθούς Ελλάδος, που τόσο αγαπά το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Τόσο που δεν μπορεί να τα αποχωριστεί και εφευρίσκει κάθε τόσο λογικές για να τα απολαμβάνουμε επ’ άπειρον, να κοσμούν τις πόλεις και τα χωριά μας, να στολίζουν κάθε σπιθαμή της Ελλάδος με την αισθητική και την απαράμιλλή φύση τους. Το γεγονός ότι αποτελούν σημαντικό σίγουρο παράγοντα εμπρησμών, δεν απασχολεί τους αρμοδίους γιατί έτσι γιγαντώνεται το Πυροσβεστικό Σώμα και ξοδεύουμε άγνωστο ποσό πολλών εκατομμύριών για να συντηρούμε ένα μη αποτελεσματικό και θα λέγαμε θνησιγενή μηχανισμό.

Το απαράδεκτο είναι ότι ακόμα και ο επιτελικός πρωθυπουργός μας, εκσυγχρονιστής, καινοτόμος, προοδευτικός, ευρωπαΐστης, πολίτης του κόσμου είναι φαίνεται και αυτός φαν (υποστηριχτής ελληνιστί) των σκουπιδιών και δεν ασχολείται με το πρόβλημα, προφανώς πιστεύοντας ότι τα σκουπίδια πάσης φύσεως κάνουν καλό στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Διαβάστε τι λέγαμε το 2018 …


Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Δεν φτάνουν 3.000 αστυνομικοί για την απαγόρευση κυκλοφορίας …


Στην ανάρτηση αυτή θα διαπιστώσετε ότι μόλις τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί – μάλλον χωρίς αποτέλεσμα – να πάρει μερικά μέτρα προστασίας των δασών, από αυτά που είχαμε προτείνει. Ακόμα όμως και σήμερα δε θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβουν τη διαχείριση των δασών τα δασαρχεία, αλλά εξακολουθεί να τα εμπιστεύεται στα χέρια της Πυροσβεστικής. Τα έλεγε και ο ειδικός καθηγητής κ. Γκολντάμερ, αλλά τις προτάσεις του τις αγνοεί το πολιτικό σύστημα, γιατί φαίνεται ότι και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας πλουτισμού και ας μην το καταλαβαίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: