Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα: Χρυσός χορηγός του χωρίς εργασία πλούτου στη σύγχρονη Ελλάδα …

Σκελετοί στη λίστα μεγαλοοφειλετών – Χρέη 142,6 δισ. από 27.007 πρόσωπα και εταιρείες …

10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα κατονομάζονται στη λίστα που έδωσε χθες στο φως η ΑΑΔΕ

Τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εφορίας και ΕΦΚΑ, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, κατονομάζοντας 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ. Πρόκειται για συνολικές οφειλές 142,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 130,36 δισ. ευρώ στην εφορία και 12,25 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Στις εταιρείες, πολλά γνωστά ονόματα χρεοκοπημένων προ πολλών ετών επαναλαμβάνονται. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει κλασικά η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολικές οφειλές στο Δημόσιο 13,2 δισ. ευρώ και ακολουθεί με διαφορά η Ολυμπιακή Αεροπορία με 2,3 δισ. ευρώ. Πτωχευμένη από το 2003 και η τρίτη εταιρεία Δομένικος Κωνσταντίνος Communication Exclusive Commex EE, με οφειλές 1,757 δισ. ευρώ. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην Γ΄ Εθνική, βάσει νόμου και έκανε επανεκκίνηση με νέο ΑΦΜ, με οφειλή 387 εκατ. ευρώ, καθώς και ο Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής». Επίσης, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, η ασφαλιστική Εγνατία, η Sprider Stores, η Θράκη, αλλά και η ΚΥΔΕΠ, η Εξπρές Σέρβις, η ΝΑΥΣΙ, η Φλώρινα Χωναίος, η Dracoil, η Ασπίς Πρόνοια, η Αιγαίον, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος, η ΕΛΒΟ, η ΛΑΡΚΟ, περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών που συνολικά οφείλουν στο Δημόσιο 95,76 δισ. ευρώ. Επίσης, η ίδια λίστα εταιρειών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΦΚΑ 10,74 δισ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι εταιρείες που είναι μεγαλοοφειλέτες έχουν χρέη προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ 106,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 57,8 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 05.08.2023 • 07:18).


Έτσι σιτίζονται από το Ελληνικό δημόσιο χιλιάδες αν όχι και εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που έχουν βρει τη φάμπρικα της άνετης ζωής ακόμα και του πλουτισμού χωρίς εργασία και χωρίς μόχθο. Κάθεσαι, έχεις φιλαράκια στη κυβέρνηση, την ΑΑΔΕ (παλιά και νέα), τρως, πίνεις, κάνεις ότι θέλεις και κανένας δε σε ρωτά που τα βρήκες και γιατί ξοδεύεις ενώ δεν εργάζεσαι.

Τέλειο σύστημα, ώσπου μια μέρα δημοσιεύονται οι κατάπτυστες λίστες και το πολιτικό σύστημα μεγαλοφρονεί ότι διώκει τους εγκληματίες. Χώρα χωρίς κανόνες ή κανόνες που βολεύουν όσους διαπλέεκονται μέσω Βουλής και άσε του ανέργους με παιδιά να τρέχουν καθημερινώς με τη ψυχή στο στόμα για ένα μεροκάματο ή σε δουλειές του ποδαριού γιατί κανένας στις κυβερνήσεις δε φρόντισε να δημιουργηθεί παραγωγικός ιστός ικανός να θρέφει αξιοπρεπώς το λαό.

Αν αφήσουμε τις άθλιες και εκ του πονηρού προσαυξήσεις τα υπόλοιπα πραγματικά χρεωστούμενα (να επικαιροποιηθούν σε σημερινές τιμές παρακαλούμε. Ούτε και αυτό δε θέλουν να κάνουν …) τα 50 δις οφειλών γιατί τα αφήνουν και δεν τα εισπράττουν αμέσως μόλις κλείσει το οικονομικό έτος; Πότε θα μπουν φυλακή πολιτικοί, σύμβουλοι, αρμόδιοι, παρατρεχάμενοι, άγνωστα στους πολίτες τρωκτικά του δημοσίου χρήματος και κάθε λογής εγκληματίες που έχουν εγκατασταθεί στις δομές του κράτους και της δημόσιας διοίκησης και τρέφονται παρασιτικά και σίγουρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: