Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι 5 μεγάλες αλλαγές στις κάλπες του Οκτωβρίου …

Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών


Ο τρόπος διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, περιγράφεται αναλυτικά στις δυο εγκυκλίους που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος.

Οι εγκύκλιοι είναι διαθέσιμες από σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους πλήρη ενημέρωση για σειρά ζητημάτων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03.08.2023 • 16:3).


Διαβάσαμε στο άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα μαγειρέματα του αν. υπουργού κ. Θ. Λιβάνιου και δεν ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα έπρεπε με ενδιαφέρον να αναμένουμε από το εκλογικό αποτέλεσμα για τα επόμενα 5 χρόνια.

Εμείς μάλλον πρόσφατα και με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές καταλήξαμε σε μια πρόταση που πιστεύουμε ότι αξίζει να μελετηθεί και να εφαρμοστεί:


Κυριακή 14 Μαΐου 2023                                                                                     
Ποιοι πρέπει να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές …                                        


Είχαμε επίσης συμμετάσχει στη διαβούλευσή για τις Δημοτικές Κοινότητες, αλλά δε μας πληροφόρησε κανείς αρμόδιος αν οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές. Διαβάστε την ανάρτησή μας https://vravronapoly.blogspot.com/2023/02/blog-post_12.html[ΣΣ: Ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (και) για τις Δημοτικές Κοινότητες]

Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών διατυπώσαμε και πάλι μια πρόταση που κατ’ εμάς δε φαίνεται να είναι καθόλου παράλογη, είναι άμεσα εφαρμόσιμη και θα περιορίσει δραματικά τις εκλογικές δαπάνες και τις τσάμπα διακοπές.


Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023                                                                                   
Ψηφιακή διακυβέρνηση εκτός του εκλογικού κύκλου …                                 


Δε τα βλέπω καλά τα πράγματα. Μάλλον βαδίζουμε στην πεπατημένη, δηλαδή μικρές διορθωτικές κινήσεις που μας βολεύουν και τα μεγάλα, τα σοβαρά και τα καινοτόμα για την Ελλάδα, Hasta Mañana …

Δεν υπάρχουν σχόλια: