Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα του Ιουλίου και του Αυγούστου …

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη «φέρουσα ικανότητα» των καλοκαιρινών προορισμών στην Ελλάδα (και αλλού βέβαια, άλλωστε ο όρος είναι και σε αυτή την περίπτωση εισαγόμενος …) και η εκστρατεία σχεδόν δυσφήμισης του τουριστικού προϊόντος γίνεται χωρίς διευκρίνιση ποια περίοδο αφορούν τα δύστροπα δημοσιεύματα. Και οι πολύ κακές έως τραγικές περιγραφές των όσων συμβαίνουν σε συγκεκριμένους προορισμούς, φαίνεται να είναι το προσφιλές επίτευγμα όσων γράφουν και μιλούν στα ΜΜΕ. Εκεί που η ιδιωτική πρωτοβουλία έχεις στήσει τη φάκα της ανομίας, της απληστίας, των παρανομιών, του χάους, της αρπαχτής και των μαφιόζικών στρατηγικών που βρίσκουν πρόθυμους τους υπάλληλους της δημόσιας διοίκησης. Γιατί όλοι μαζί τα τρώνε, κατά την περίφημη ρήση, του μακαρίτη υπουργού Θ. Πάγκαλου.

Τα δυσμενή δημοσιεύματα, αφορούν αν δεν κάνουμε λάθος τους δυο, στην καρδιά του καλοκαιριού μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και ίσως όχι ολόκληρους, αλλά μέρος αυτών.

Το υπόλοιπο διάστημα του έτους τα πράγματα δεν είναι καθόλου τα ίδια και μπορεί κανείς με άνεση και ευχαρίστηση να απολαύσει τα πλούσια ελέη της Ελληνικής Φύσης και ίσως τις πολύ καλλίτερες συμπεριφορές των παραλόγων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Και φυσικά ούτε το υπουργείο Τουρισμού, ούτε ο ΕΟΤ ασχολούνται με το θέμα. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν τη κοιλάρα τους απολαμβάνοντας ταξίδια, φιέστες, προβολές στο εξωτερικό και όπου μυρίζονται καλοπέραση, χρήμα, πολυτέλειες και πλήρη απουσία ευθυνών και λογοδοσίας.

Υπάρχουν άραγε σοβαροί επαγγελματίες του Τουρισμού, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τα κατά τόπους Επιμελητήρια, οι σοβαρές οργανώσεις επιχειρηματιών, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), οι εταιρείες προμήθειών, εισαγωγών και διακίνησης προϊόντων; Όλοι αυτοί και άλλοι που δεν γνωρίζουμε δεν έχουν υποχρέωση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να υπερασπιστούν το τουριστικό προϊόν, την Ελληνική Φύση, και όλο το κύκλωμα που τους καλοκαιρινούς μήνες (από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο και όλο το έτος στις μεγάλες πόλεις) συντηρούν και κάνουν πλούσιους πολλούς Έλληνες;

Γιατί όλοι βουβαίνονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: