Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


19 Σεπτεμβρίου 2018

Γεφύρι της Πλάκας: Στην τελική ευθεία για την αποκατάσταση του μνημείου …

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Η σύμβαση για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» υπεγράφη σήμερα το απόγευμα, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Το γεφύρι της Πλάκας (φωτ. 2011) 
Τη σημασία της υπογραφής επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τονίζοντας ότι η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού στο Άραχθο αποτελεί έργο με πολλές σημασίες.

Παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, στην υπογραφή για το έργο αναστήλωσης. 
«Η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού του Άραχθου στην Πλάκα είναι ένα έργο με πολλές σημασίες.

Άραχθος, σημαίνει ο ποταμός που κυλάει ορμητικά, χτυπάει και δεν αφήνει τίποτε στο πέρασμά του. Και πολιτισμός στον Άραχθο ήταν τα γεφύρια που χτίστηκαν από λαϊκούς αρχιτέκτονες και το χτίσιμό τους έγινε μύθος και τραγούδια για να υπογραμμίσει αφενός τις δυσκολίες, αφετέρου την ανθρώπινη ευρηματικότητα, επιμονή, μαστοριά … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:18:33, Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 18:33).

Αξίζει να διαβάσει κανείς ολόκληρο το άρθρο.

Ωραία λόγια αρμοδίων. Ωραία πρωτοβουλία, αλλά πάλι ιδιωτών. Ωραίο ελπίζουμε και ευχόμαστε αποτέλεσμα.

Κανένας δε μιλά βέβαια γιατί γκρεμίστηκε το γεφύρι από τα ως συνήθως ορμητικά νερά του Αράχθου Ποταμού. Ναι αυτού που ειδοποιούσε χρόνια και χρόνια, αλλά κανείς δε τον άκουγε. Γιατί κανένας από τους συγχρόνους Έλληνες δεν τιμά το τόπο του, τα μνημεία του, τα έργα των προγόνων του, το μόχθο και τη τέχνη, τα έργα που αλλάζουν το ρου της Ιστορίας και την εξέλιξη μιας περιοχής και των ανθρώπων.

Όλοι το έβλεπαν να καταρρέει και όλοι περνούσαν αδιάφοροι, βλοσυροί, απόντες, τρέχοντας να κονομήσουν και να απολαύσουν. Μερικοί φωτισμένοι και πατριώτες φωνάζαν και διεκτραγωδούσαν τη κατάσταση..Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Και μετά το τραγικό συμβάν άρχισε η εκτόξευση των μεγάλων λόγων, οι υποσχέσεις, βγήκαν στην επιφάνεια η τεχνογνωσία, δηλώθηκε η αποφασιστικότητα, έγιναν και γίνονται μεγαλειώδεις δηλώσεις, πολλά μνημόσυνα.

Ευτυχώς και πάλι που βρέθηκε η οικογένεια Λούλη, γόνος της περιοχής και μαικήνας, να αναλάβει τη δαπάνη αποκατάστασης του μνημείου, που δεν τίμησε το κράτος.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου