Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Αμερικανική «ασπίδα» στο Αιγαίο …

Στη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας και στην ισχυροποίηση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, προσανατολίζονται οι ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον, διαβλέποντας τη γεωστρατηγική στροφή της Άγκυρας προς την Ρωσία αλλά και την δίχως προηγούμενο κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στην Ελλάδα. 



Πώς αποκωδικοποιείται η εν λόγω ενίσχυση; Σε πρώτη φάση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ευρύτερη χρήση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στη χώρα μας. Η Ουάσιγκτον απώλεσε επί της ουσίας τη νατοϊκή βάση στο Ινστιρλίκ της Τουρκίας και στρέφεται προς τις βάσεις της, στην Ελλάδα. Παράλληλα οι ΗΠΑ επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο Αιγαίο, κάτι που επιδιώκει και η Αθήνα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με κλιμακούμενες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Η παρουσία των αμερικανικών πλοίων στο Αιγαίο είναι ευδιάκριτη το τελευταίο διάστημα και είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο αισθητή το επόμενο διάστημα … (sofokleousin.gr. 07:58, 13 Σεπτεμβρίου 2018).


Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το φυσικό σύνορο της δυτικής Ευρώπης και η επιχειρησιακή γραμμή της καταλληλότερης άμυνας.

Οι ΗΠΑ ακολούθησαν άλλη πολιτική όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, ίσως διαβλέπουν πλέον διαφορετικά την περιοχή.

Αν αληθεύουν οι σχετικές ειδήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη κινητικότητα στις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη και η Ελλάδα καθώς και η Κύπρος πρέπει να δουν θετικά την παραχώρηση διευκολύνσεων, ακόμα και την εγκατάσταση ΝΑΤΟικών ή/και βάσεων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου