Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθήματα Ιστορίας …

Διαβάσαμε πρόσφατα το βιβλίο του Anthony Pagden  «Κόσμοι σε Πόλεμο».

Θαυμάζαμε για μια ακόμα φορά τη δύναμη, τη πολυγνωσία, την ευρυμάθεια, τη συνθετική σκέψη και τις ικανότητες που διαθέτουν προικισμένοι άνθρωποι. Χάρις σε αυτούς εξελίσσεται ο πλανήτης.

Η Ιστορία είναι περίπλοκη και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να διδαχθεί σε νεαρά άτομα στο σχολείο. Η κατανόηση της Ιστορίας απαιτεί ο αναγνώστης να έχει ικανότητες κριτικής σκέψης και καλλιέργεια, ώστε να είναι σε θέση να αποκομίσει όφελος και να του επιτρέψει να κάνει τις δικές του συνδυαστικές σκέψεις και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Οι ειδικοί βοηθούν, αλλά είναι και πάλι αμφίβολο αν μπορούν να κατευθύνουν τους αναγνώστες σε δικές τους επιλογές και ερμηνείες.

Τα παιδιά στο σχολείο πρέπει να πληροφορηθούν τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και να εκτεθούν με τον κατάλληλο τρόπο στους «μύθους» του Έθνους και στα μεγάλα επιτεύγματα που συνέβησαν και που τους επιτρέπουν να ζουν σήμερα αξιοπρεπώς και να τους παρέχονται οι δυνατότητες ελεύθερης ανάπτυξης και καλλιέργειας. Φυσικά και στις μεγάλες αποτυχίες και στα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από αυτές.

Δεν είμαστε ειδικοί και δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας. Ίσως οι σκέψεις μας να είναι απλοϊκές, αλλά ίσως και να είναι χρήσιμες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου