Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η τραγωδία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων …

Περισσότερα από 2.200 παιδιά, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρίς ενήλικη συνοδεία ως πρόσφυγες, περιμένουν για περισσότερο από έναν χρόνο την τοποθέτησή τους σε «κατάλληλη» δομή. Από αυτά, περισσότερα από τα μισά ζουν σε πολύ δύσκολες έως και επικίνδυνες για την ασφάλειά τους συνθήκες, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), 430 παιδιά ζουν στον δρόμο και κοιμούνται όπου βρουν και άλλα 280, τα οποία καταγράφηκαν κατά την είσοδό τους στη χώρα, τώρα δεν γνωρίζουμε καν πού βρίσκονται και πώς επιβιώνουν. Από τα συνολικά 3.280 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα, εκ των οποίων το 93,6% είναι αγόρια, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας βρίσκονται μόνο 1.191 παιδιά.


Συνολικά στην Ελλάδα βρίσκονται 3.280 ασυνόδευτα παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο τέλος Αυγούστου, 138 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα ανά τη χώρα, 306 εντός των hotspots μαζί με άγνωστους ενηλίκους, χωρίς προστασία και επιτήρηση, 159 έμεναν σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας και 256 σε συγκεκριμένες ζώνες εντός των καταυλισμών. Επιπλέον, 404 είχαν μεταφερθεί σε «επείγουσες θέσεις φιλοξενίας», δηλαδή σε ξενοδοχεία, σε συνθήκες σχετικής ασφάλειας, όπου όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν τη στήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται οι ανήλικοι … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 21.09.2018 : 22:34).

Απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα της ηθικής αριστεράς. του μεγαλείου του ανθρωπισμού, των αριστερών πλούσιων καπιταλιστών κομμουνιστών που διοικούν την Ελλάδα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Της αριστεράς που ανακάλυψε την εξουσία, τα κρυφά και φανερά θέλγητρά της, τις πολυτελείς λιμουζίνες, τα πολλά και συχνά ταξίδια με μεγάλες απολαβές, καλοπέραση, ρεβεράντζες, πολυτελή ξενοδοχεία, μισθούς πρόκληση για τους πολλούς ή όλους τους Έλληνες, μυστικά κονδύλια, πολυθεσίτες, ανεξέλεγκτοι, αλληλοσυγχαιρομενοι και αλληλουποστηριζόμενοι και άλλα πολλά.

Και μέσα στα ουρί και τα πιλάφια της εξουσίας και τη τρίφυλλή ζωή, που καιρός να ασχοληθούν με τα δύσμοιρα παιδιά στους δρόμους, οι ηγέτες και οι παρακάτω που περιμένουν αιωνίως εντολές

Και φυσικά τα δικά τους παιδιά τα προστατεύουν, τους παρέχουν τα πάντα, μέσα σε πολυτελή κλουβιά για να αποφύγουν τις κακές συνήθειες και τη βασκανία, τα ατυχήματα και τις τυχόν επιθέσεις.

Τα άλλα παιδιά δεν έχουν στο ήλιο μοίρα. Και οι ταγοί αδιαφορούν, δεν έχουν χρόνο, δεν έχουν μυαλό για τέτοια πράγματα, δεν έχουν ενδιαφέρον.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα.

Κύριε Τσίπρα ανοίξτε επί τέλους τα αυτιά και τα μάτια σας και ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα, αφού όλοι οι υφιστάμενοί σας αγρόν ηγόρασαν.

Επειδή έχετε παιδιά και μάλλον θα θέλετε να τα προφυλάξετε από κινδύνους, δυσκολίες και ατυχήματα θα καταλαβαίνετε ίσως τι σημαίνει να είσαι παιδί και να μην έχεις στο ήλιο μοίρα.

Η λογική λέει ότι αυτό που συμβαίνει δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί ΠΟΤΕ.

Αλλά εδώ που φθάσαμε μη παριστάνετε τον ανήξερο. Τώρα μετά το θόρυβο και τα δημοσιεύματα δεν μπορειτε να προσποιείστε ότι δεν ξέρετε. Και είστε υπόλογος.

Ντροπή σας,

ΥΓ: Και το αναπάντητο επίσης ερώτημα: Πως γίνονται πρόσφυγες μικρά παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου