Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ούτε ένα ευχαριστώ …

Θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ για το άρθρο «Πολεμώντας την άγνοια για τις παγκόσμιες εξελίξεις», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της26ης Αυγούστου 2018.

Η διαπίστωση αυτή αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Πριν την οικονομική κρίση περάσαμε όλοι πολύ καλά, τρώγαμε και πίναμε και είμασταν εντελώς αδιάφοροι για ότι συνέβαινε γύρω μας και το πώς η χώρα αυτή με την περιορισμένη παραγωγή, τη σχεδόν ανυπαρξία σοβαρών υποδομών, τον άθλιο και πολυπληθή δημόσιο τομέα, την απαράδεκτης ποιότητας εκπαίδευση και τις τεκτονικές στρεβλώσεις (βλέπετε φροντιστήρια και άλλες κακής ποιότητας ή άχρηστες δομές) ευημερούσε και απολάμβανε ζωή ζηλευτή και αμέριμνη.

Και όταν ήρθε η κρίση κανείς δεν είπε ούτε ένα ευχαριστώ για τα καλά χρόνια που περάσαμε, αλλά άρχισε αμέσως η γρίνια έως και βανδαλισμοί εναντίον ημών των ιδίων, γιατί  χάσαμε μέσα από τα χέρια μας το επίγειο παράδεισο, λες και μας τον χρωστούσαν και εμείς είμαστε εδώ μόνον για να απολαμβάνουμε.

Και να μην ξεχνάμε ότι η δική μας πρόοδος και ευημερία δεν οφείλεται μόνον σε εμάς, αλλά και στο διεθνή περίγυρο που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες και διεξόδους στους Έλληνες, ακόμα και αν η χώρα μας πλήττεται, αδιαφορεί, δεν έχει όρεξη για δημιουργία, ή έχει ένα πεπαλαιωμένο, άθλιο και διαπλεκόμενο κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου