Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης …

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αφάγωτέ φούντωσε το παράνομο μεταναστευτικό κίνημα που έφερε στην Ελλάδα εκατομμύρια ανθρώπων από όλες τις χώρες που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Εμείς ως γνήσιοι Ευρωπαίοι και φιλάνθρωποι υποδεχτήκαμε Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Ρουμάνους, Ουκρανούς, Ελληνορώσσους (άλλη διαφορετική κατηγορία αυτοί), Γεωργιανούς, Λευκορώσους, αλλά και Κινέζους, Κούρδους, Παλαιστίνιους, Αφγανούς, Τυνήσιους, Μαροκινούς, Αιγύπτιους.  

Όλοι αυτοί κουτσά στραβά μάλλον τα κατάφεραν μια και όλα ήταν δωρεάν για αυτούς – ως παράνομοι δεν υπόκειντο σε κανένα περιορισμό, έλεγχο και υποχρέωση, αλλά παράλληλα ήταν και ευάλωτοι, ως προς τις αρχές και τους κυβερνώντες. Μιλάμε για το μεγάλο κόλπο. Οι περισσότεροι έμαθαν τέχνες με χρήματα των Ελλήνων που έχτιζαν τότε μανιωδώς σπίτια και επιχειρήσεις. Και μετά από τόσα χρόνια αρκετοί από αυτούς, αφού έμαθαν τις τρύπες και τις άκρες έγιναν και επιχειρηματίες και αγοράζουν αβέρτα φθηνά πλέον σπίτια.

Όταν η  κρίση εντάθηκε και βρεθήκαμε στα τάρταρα άρχισε η αντίστροφη πορεία και η εθελουσία έξοδος. Πρώτοι και καλύτεροι έφυγαν οι Πολωνοί (λογικά πάνω από 100.000) και γυρίσαν πίσω στη χώρα τους, που από την εποχή της ένταξή της στη ΕΕ αναπτύσσεται εξαιρετικά, αλλά και στη Γερμάνια, όπου τους υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες ως εξειδικευμένους.

Κάποια στιγμή η κυβέρνησή πρέπει να μελετήσει τους αριθμούς και τις ροές των μεταναστών που μπήκαν και βγήκαν στη χώρα και να καταγράψει που κατέληξαν. Μάλλον θα φανεί ότι η Ελλάδα έχασε για μια ακόμα φορά εξειδικευμένο πλέον προσωπικό που θα συνέβαλε στην ανάπτυξή της. Χάνουμε τους Έλληνες υψηλών προσόντων, χάνουμε τώρα ή μάλλον χάσαμε και  τους ανθρώπους που με σημαντικές θυσίες εις βάρος της ποιότητας κυρίως, εξειδικεύσαμε

Και εδώ και μερικά χρόνια το γαϊτανάκι επαναλαμβάνεται. Εισάγουμε αθρόως ανειδίκευτους απελπισμένους και μάγκες από όσο ποιο μακριά γίνεται και όσο ποιο μακριά από τις αρχές, τις αξίες και τη θρησκεία μας γίνεται. Χωρίς σχέδιο και χωρίς να ξέρουμε τι θα τους κάνουμε. Ίσως το πλάνο είναι να μάθουν και αυτοί κάποια τέχνη και μετά να τους εξάγουμε ως ευρωπαίους πλέον σε ποιο έξυπνες και με καλύτερες προοπτικές για αυτούς, χώρες.

Θαυμάσια κατάσταση, Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ και στις παραφυάδες αυτού. Η Ελλάς ευγνωμονούσα.

ΥΓ: Διαβάστε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και την πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.com/2008/06/nobel.html , και άλλες σχετικές νεότερες αναφορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου