Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Η νέα, βουβή μεταπολίτευση …

Ενα από τα ερωτήματα που επανέρχονταν σε όλη τη δεκαετία της κρίσης ήταν κατά πόσον μπορούσαμε να μιλάμε για «νέα μεταπολίτευση» μετά τη χρεοκοπία του 2010. Οι απόψεις επ’ αυτού διχάζονταν. Ορισμένοι είδαν τις εκλογές του 2012 ως ορόσημο της νέας εποχής, υπό την έννοια της ανατροπής του κυρίαρχου δικομματισμού και των πρωταγωνιστών του, όπως τους ξέραμε κυρίως μετά το 1981. 

Βουβή; Απούσα; Ακατάλληλη; ....

Εκείνες οι «εκλογές-σεισμός» είχαν οδηγήσει, πράγματι, στην καθίζηση του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ο ηγεμονικός παίκτης στο κομματικό μας σύστημα. Τον χώρο του ερχόταν να καλύψει ο επελαύνων ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο νέος δικομματισμός εμφανιζόταν πολύ πιο αποδυναμωμένος, με πολλά μικρά κόμματα να εκπροσωπούνται έκτοτε στη Βουλή.

Παρότι όμως οι ανατροπές αυτές δεν ήταν αμελητέες, υπήρχε ένα δεδομένο που δεν επέτρεπε να μιλάμε για «αλλαγή παραδείγματος». Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλα νέα κόμματα, αλλά και μεγάλη πτέρυγα της τότε Ν.Δ., που συνέχιζαν να πολιτεύονται αντιμνημονιακά, δεν διεκδικούσαν το τέλος των παθογενειών της μεταπολίτευσης αλλά ίσα ίσα τη συνέχισή τους, έστω με λιγότερους πόρους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07:47, 6 Ιουλίου 20-19).


Βρήκαμε το άρθρο ενδιαφέρον. Τροφή για σκέψεις και προβληματισμό.

Ως πολίτες έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τις απόψεις επιστημόνων που παρακολουθούν τα θέματα και έχουν δημιουργήσει σειρά επιχειρημάτων υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Οι συζητήσεις αυτές πρέπει να γίνονται στην τιβί, με 2 ή 3 σοβαρούς και διαβασμένους δημοσιογράφους που μπορούν να θέτουν και τις κατάλληλες ερωτήσεις στους επιστήμονες, που μελετούν εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα και τις εξελίξεις.

Υπάρχει κανείς κατάλληλος να οργανώσει αυτούς τους διαλόγους; Ή όλοι οι αρμόδιοι είναι κατάλληλοι μόνον για επιφανειακές συζητήσεις με κομματικούς εκπροσώπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου