Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου …

Η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου με την προοπτική ενοποίησης του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

                                                                   

ήταν τα δύο θέματα της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού το συντονισμό και για τα δύο αυτά εμβληματικά έργα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 20:07, 23 Ιουλίου 2019).


Μας αρέσει το γεγονός ότι η νέα διακυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να ασχοληθεί και με μερικά σημαντικά θέματα που απασχολούν τη ελληνική κοινωνία και δεν περιορίζεται στα πολιτικά και τις αντιπαραθέσεις (σκυλοκαβγάδες λέμε εμείς) με τους πολιτικούς αντιπάλους.

Αλλά γιατί υποχώρησε ο πρωθυπουργούς μπρος στα ακατανόμαστα συμφέροντα των καθηγητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής που η επιμονή τους να παραμείνουν στην Πατησίων (λόγω εγγύτητας με τα ιδιωτικά τους γραφεία); Η Αρχ. Σχολή πρέπει να πάει στην Πολυτεχνειούπολη, γιατί είναι η αιτία που δυνάμωσε τα εγκληματικά αναρχικά στοιχεία να καίνε κάθε Παρασκευή τουλάχιστον την Στουρνάρη και την Πατησίων και κάμνουν το βίο αβίωτο των κατοίκων της περιοχής. Αφήστε που το λαθρεμπόριο τσιγάρων έχει βρει την έδρα του και τα ναρκωτικά πηγαινοέρχονται ελευθέρα κατά τις καταγγελίες κατοίκων.

Αρχιτεκτονική Σχολή σημαίνει άσυλο, σημαίνει ανεξέλεγκτη λειτουργία του indymedia, του αναρχικού κόμβου του διαδικτύου, προστατευόμενη κατασκευή βομβών μολότωφ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να αναθεωρήσει.

Επίσης, επειδή ο κ πρωθυπουργός μάλλον δεν διαβάζει το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά τον παρακαλούμε να διαβάσει τώρα που ανέλαβε καθήκοντα, την πρότασή μας στην ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2017/08/blog-post_50.html .  Πιστεύουμε ότι είναι καιρός και η Ελλάδα να αποκτήσει ένα εμβληματικό αρχιτεκτονικά Επιτελικό Διοικητικό Κέντρο, σε εναρμόνιση με τις δηλώσεις του περί επιτελικής κυβερνητικής λειτουργίας.

Περιμένουμε να κληθούμε στο Μαξίμου ή στην Βασ. Σοφίας ή όπου αλλού επιθυμεί ο κ. πρωθυπουργός και να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις του, πριν απευθυνθεί στους πολίτες. 

ΥΓ: Κύριοι της κυβέρνησης ξεχάσατε να καταργήσετε την εμβληματική και πολλαπλώς άχρηστη Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ των τέως υπουργών κκ. Στρίντζη και Φλαμπουράρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου