Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Προτάσεις του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) για την Πρόληψη & Προαγωγή της Υγείας στην Ελλάδα …

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους ο πρόεδρος του ΕΣΠΥ κ. Γιώργος Κακουλίδης και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Κατεχάκης, ο ΕΣΠΥ είναι μια συνέργεια των εταιρειών πληροφορικής στον τομέα της ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων και πρακτικών ευρείας κλίμακας προς όφελος του κράτους και των πολιτών. 

Επιστολή προς όλα τα πολιτικά κόμματα απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) με Προτάσεις για την Πρόληψη & Προαγωγή της Υγείας του ελληνικού λαού. 

Θεωρούν όπως λένε ότι η Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας είναι μέσα στις κύριες προτεραιότητες όλων των πολιτικών και γι αυτό τους υποβάλλουν μια σειρά από επιχειρησιακές και οργανωτικές προτάσεις … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:04/07/2019 09:15, Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 22:57).

Μάλλον βιάστηκαν να κάνουν τις προτάσεις τους σε ώτα μη ακουώντων. Έτσι και αλλιώς οι ΣΥΡΙΖΑιοι ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις με τις τεχνολογίες ακόμα και αυτές που χρησιμοποιούνται εκτεταμένα σε όλες τις χώρες πλέον και ποτέ δεν πήραν το μέρος των ασθενών και των πολιτών ως προς την ποιότητα των παρερχομένων από τα θρυλικό ΕΣΥ υπηρεσιών. Εκτός βέβαια της περιπτώσεως των δορυφόρων και του Διαστήματος.

Ελπίζουμε να επαναφέρουν τις προτάσεις τους στη νέα κυβέρνηση και ελπίζουμε οι καινούργιοι να επιδείξουν καλύτερα αντανακλαστικά και διάθεση εκσυγχρονισμού.

Με την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε:
1. Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων, με την περιφρόνηση που επιδεικνύεται στις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεματικής για την υποστήριξη του κλινικού κυρίως έργου
2. Οι ιθύνοντες πρέπει να σκεφθούν σοβαρά την ανάθεση διαφύλαξης του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του πολίτη από τον ίδιο, ως μέσο δημιουργίας κουλτούρας ανάληψης της ευθύνης της Υγείας του από τον ίδιο και όχι το κράτος

Τα θέματα αυτά έχουμε πολλάκις επισημάνει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά εδώ και χρόνια. Αλλά όλοι έχουν αυτιά, μάτια και μύτες κλειστά και προτιμούν τις διαπλεκόμενες σχέσεις ιατρών και ασθενών εις βάρος των τελευταίων. ΠΑΝΤΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου