Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ε.Ε.: Στρατηγικό θεματολόγιο 2019-2024 …

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η πράσινη ανάπτυξη, η διεθνής σκηνή, η προστασία των συνόρων 

                                                              

Η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η εμβάθυνση της ΟΝΕ με παράλληλη περαιτέρω ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, η προώθηση της πράσινης και κοινωνικής Ευρώπης και η προαγωγή των συμφερόντων της Ένωσης στη διεθνή σκηνή είναι οι βασικές προτεραιότητες της ΕΕ την πενταετία 2019-2024.

Πρόκειται για το στρατηγικό θεματολόγιο, το οποίο εκπόνησε η Επιτροπή Γιούνκερ και ενέκριναν την περασμένη βδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Η σταδιακή υλοποίησή του θα ξεκινήσει μετά τον Νοέμβριο, όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Κομισιόν.

Ειδικότερα, το στρατηγικό θεματολόγιο παρέχει ένα γενικό πλαίσιο και μια γενική κατεύθυνση, ενώ σκοπός του είναι να καθοδηγήσει τις εργασίες των θεσμικών οργάνων για την επόμενη πενταετία … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:07:13, Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 07:13).


Και η Ελλάδα τι κάνει; Έθεσε σε λειτουργεία φορείς και προγράμματα επεξεργασίας θέσεων και μηχανισμών, ώστε να συμμετάσχει ενεργά στο διάλογο και τη διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών;

Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί οι φορείς ποιοι είναι οι επικεφαλής, ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα και με ποιο τρόπο θα δημοσιοποιηθούν τα σχέδια και θα γίνουν γνωστά στους πολίτες, προκειμένου να γίνει επιτυχής διαβούλευση και επεξεργασία ώστε να λάβουν τη τελική του μορφή;

Θα μου πείτε στη τούρλα των εκλογών ζητάς καλλιγραφίες από της μυλωνούς τον κωλ…; Έλα στα συγκαλά σου άνθρωπέ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου