Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Προϋποθέσεις μιας νέας αρχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη …

Η άμεση προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το που αναλάβει την πρωθυπουργία θα πρέπει να είναι η μηδενική ανοχή στη διαφθορά στην κυβέρνησή του. Αν το κάνει πράξη αυτό, η χώρα μπορεί να εισέλθει σε έναν πολυετή ενάρετο κύκλο. Υπάρχουν και άλλα πιεστικά θέματα: η επανέναρξη των επενδύσεων, η άρση των capital controls, η έκδοση ενός μακροπρόθεσμου ομολόγου και τελικά η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού ζουρλομανδύα που έχει επιβάλει η Ευρωζώνη. Αλλά αν ο νέος πρωθυπουργός δεν αρχίσει να καθαρίζει την κόπρο του Αυγεία της διαφθοράς, δεν θα προκύψει ιδιαίτερο όφελος από όλα τα υπόλοιπα. 

                                                              

Μπορεί να μοιάζει με ηράκλειος άθλος η προσπάθεια επίλυσης των πολυποίκιλων προβλημάτων της χώρας: της πολιτικοποίησης της Δικαιοσύνης, της αναποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, της εμπλοκής των ολιγαρχών στη δημόσια ζωή, της φοροδιαφυγής κ.ο.κ. Αλλά αν ο Μητσοτάκης εδραιώσει την ακεραιότητα στην καρδιά της κυβέρνησης, υπάρχει μία καλή πιθανότητα οι καλές αυτές πρακτικές να διαχυθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Μέρος της λύσης θα είναι η επιλογή έντιμων υπουργών που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αλλά ο Μητσοτάκης πρέπει να ενισχύσει αυτό το μήνυμα ξεκαθαρίζοντας σε κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου ότι το παραμικρό ολίσθημα θα οδηγεί σε αποπομπή … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09:52, 9 Ιουλίου 2019).


Ευχαριστούμε τον κ. Χιούγκο Ντίξον για τις επισημάνσεις. Είναι και δικές μας. Αλλά  η δική μας φωνή δε φθάνει στα αυτιά των αρμοδίων. Για παράδειγμα δεν έφθασαν ποτέ στα αυτιά του εκλαμπρότατου επί 4-ετία και βάλε πατισάχ μας Αλ. Τσίπρας ή έφθασαν και δε βρήκαν ανταπόκριση.

Τώρα ο Αλ. Τσίπρας κάνει βόλτες στο Αιγαίο μάλλον σε κάποιο κότερο και απολαμβάνει το μεγάλο μισθό, τα προνόμια και τις απολαβές που του εξασφαλίζει η Ελληνική Δημοκρατία. Αυτά όμως έχει η ζωή. Και θα επιτιμά τον επόμενο για τις κινήσεις του και τις επιλογές του.

Ο σύγχρονος κώδικα συμπεριφοράς που προτείνει ο κ. Ντίξον να υπογράψει ο κάθε υπουργός – και ο πρωθυπουργός - είναι εξαιρετική ιδέα και πρέπει άμεσα να συνταχθεί και να εφαρμοστεί.

Περιμένουμε …(‘όχι όμως για πολύ…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου