Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πέντε δράσεις για μια πιο ισχυρή Ευρώπη …

Η Ευρώπη έχει τόσο πολλά να προσφέρει: ποικίλες κουλτούρες, άριστα εκπαιδευτικά συστήματα, υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό, κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, ισχυρή βιομηχανική βάση, δημοκρατική πολιτική σταθερότητα, ως επί το πλείστον, αξιόπιστη επιβολή του νόμου και τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η νέα ηγεσία δίνουν την ευκαιρία στην Ευρώπη και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνιών στις Βρυξέλλες μπορεί συχνά να γίνει μια ανιαρή και χρονοβόρα διαδικασία, εάν επιτευχθεί ποτέ. Πολλές φορές, εμείς οι Ευρωπαίοι χάσαμε πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία αυτή. Και αυτό αποτελεί μειονέκτημα για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και, συνεπώς, για τις οικονομίες των κρατών-μελών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 14.07.2019 : 22:36).

Μας αρέσουν τα άρθρα του τύπου αυτού, από προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς που κρατούν τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων υψηλού επιπέδου στα χέρια τους.

Αναπόφευκτα έρχονται δυο ερωτήματα στο νου μας:
1.    Υπάρχουν μηχανισμοί στην ελληνική διοίκηση που παρακολουθούν τις σχετικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που μπορούν να τις επεξεργαστούν και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών υπέρ των ευρωπαίων πολιτών;
2.    Ποιος είναι ο ρόλος των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο; Μετέχουν των εξελίξεων, είναι σε θέση να αντιπαρατεθούν ή να συνδιαλλαγούν με τους ομολόγους τους σε παρόμοια θέματα; Μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Μπορούν να επεξεργαστούν θέσεις, προτάσεις και μηχανισμούς; Ποιες από τις δραστηριότητές τους γίνονται γνωστές την Ελλάδα, πως ενημερώνουν τους πολίτες και πως γίνεται η αλληλεπίδρασή τους με τους πολίτες;

Δεν είδαμε μέχρι τώρα τίποτε το σημαντικό από τους αντιπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Και χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τη συμβολή κανενός στις διεργασίες του Κοινοβουλίου – αν και άγνωστες εν πολλοίς – δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτε οι πολίτες από τα έργα και τις ημέρες τους στις Βρυξέλλες κι στο Στρασβούργο.

Κάποιες , λιγοστές εφημερίδες έχουν αναλάβει δυστυχώς στην Ελλάδα το ρόλο της παροχής πληροφοριών για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη.

Αλίμονο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου