Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Από τη Βουλή στο Πανεπιστήμιο ο Ευ. Βενιζέλος …

Στα πανεπιστημιακά έδρανα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου επιστρέφει από το νέο ακαδημαϊκό έτος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου. 
© Παρέχεται από: FREED Information Technology Networks S.A.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ η οποία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/7) συνεδρίασης της Συγκλήτου η οποία και αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».

Ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων … (.sofokleousin.gr, 24 Ιουλίου 2019).


Εμείς διαφωνούμε πλήρως με τη Σύγκλητο και τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί προφανώς στη Βουλή, για να ευλογούν τα γένια τους οι πολιτικοί μας ταγοί.

Ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έχει πολλές γνώσεις και να τον έχουμε επαινέσει περισσότερες τις μιας φορές για τις τεχνικές του γνώσεις εντός της Βουλής, αλλά δεν είναι πλέον επιστήμων – είναι πολιτικός - που μπορεί να φέρει σε πέρας επιστημονικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο εντός του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για τιμητική αποστρατεία, με μεγάλες απολαβές και εξασφαλισμένη επιρροή, ενώ καταλαμβάνει θέση που θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει ένας φέρελπις νέος επιστήμων. Και όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής ποιος εκπαίδευε φοιτητές στο ΑΠΘ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου