Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιά 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική …

Η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, 23 Ιουλίου, στην ανατολική Αττική κατατέθηκε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνιο Λιόγα. Τη μήνυση κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητάει, παράλληλα, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.



Ο κ. Σταμάτης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου:
α. Αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, αιρετών των δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018, β) συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού και γ) κάθε άλλου προσώπου, ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής. 

Στην αναφορά του, ο μηνυτής σημειώνει ότι «κανένας αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων δεν έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί, Ν. Βουτζάς και Μάτι, αντίθετα με διάφορες πρεσβείες που έστειλαν μαζικά e-mail, στους πολίτες τους, που ήξεραν ότι είτε κατοικούσαν, είτε παραθέριζαν στην περιοχή προκειμένου να την εκκενώσουν έγκαιρα» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Ελλάδα, 30 Ιουλίου 2018).

Επικροτούμε ανεπιφύλακτα την ενέργειες του κ. Σταμάτη, οι οποίες και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της άποψης που έχουμε διατυπώσει πολλάκις, ότι οι πολίτες πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με ένδικα μέσα.

Η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά και διοικητικά όργανα προσβάλλουν τους πολίτες όταν αρνούνται ακόμα και να απαντήσουν σε ενυπόγραφα ηλεκτρονικά μηνύματα και προτάσεις, υποδείξεις, διαμαρτυρίες και άλλα, ενώ αυτό είναι υποχρεωτικό και προβλέπεται από τους Νόμους.

Βέβαια δεν τρέφουμε πολλές ελπίδες ότι η ανεξάρτητη, τυφλή και όπως προκύπτει από τις κινήσεις της υπνώτουσα δικαιοσύνη θα απαντήσει με το ενδεδειγμένο κύρος, τη ταχύτητα και την επιστημονική και δεοντολογική προσέγγιση που απαιτούνται.

Αλλά ας περιμένουμε και ελπίζουμε περισσότεροι πολίτες και φορείς να διεκδικήσουν την απονομή δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου