Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Γιατί θα ξανακαούμε και μάλιστα σύντομα …

Παρακολουθούμε μέρες τώρα τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κλαίνε επάνω στα καμένα, με την πρώτη να πλειοδοτεί σε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης – εγώ θα το έλεγα εξαγοράς της σιωπής και της ανοχής – και των ΜΜΕ να ανακυκλώνουν καθημερινώς κείμενα που πρωτογράφτηκαν κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, χωρίς ουσία και χωρίς τίποτε το θετικό. Κλάμα, γκρίνια, αόριστη απόδοση ευθυνών, εμφάνιση ειδικών και άσχετων, θεωρίες και απόψεις χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

Κανείς δεν ασχολείται  με τα κακώς κείμενα στις διπλανές των καμένων περιοχές όπως Ζούμπερι, Άγιο Ανδρέα, Νέα Μάκρη και μακρύτερα Σχοινιά, Κάτω Σούλι, Καπανδρίτι, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βαρνάβα, Ραμνούντα και νοτιότερα Αττικό Πάρκο, Βραυρώνα, Κερατέα, Κουβαρά, Λαύριο, Σούνιο και άλλες και άλλες.

Τα ΜΜΕ βέβαια αφήνουν τα προβλήματα να υπάρχουν ασχολίαστα και περιμένουν τη καταστροφή για να επιτεθούν. Αλλά και η κυβέρνηση και οι αρχές δεν ξέρουν ίσως που βρίσκονται οι περιοχές που προαναφέραμε και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ίσως ανάβουν κανένα κεράκι στην Παναγία (μεγάλη η χάρη της) και στους Αγίους και εύχονται να περάσει και αυτό το καλοκαίρι ανώδυνα, ειρηνικά και χωρίς νταβαντούρι.

Η κυβέρνηση και οι αρχές πρέπει να επικεντρωθούν στις μη πληγείσες περιοχές και  να ενεργήσουν ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος και να προστατευτούν οι άνθρωποι, οι δραστηριότητές και οι περιουσίες.

Στο τέλος της επικίνδυνης περιόδου (μέσα Οκτωβρίου, αν και φαίνεται και αυτό το όριο να καταρρίπτεται πλέον) πρέπει να γίνει απολογισμός και ο καταλογισμός δαπανών σε όλους όσους προστατευτήκαν αποτελεσματικά. Φαντάζομαι ότι όλοι κατανοούν την ανάγκη και ελέγχων και απόδοσης δικαιοσύνης.

Τα ακούτε κκ. της κυβέρνησης; Αφήστε τις παροχές και τα κροκοδείλια δάκρυα και ενεργείστε υπέρ των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου